Articol scris de Andrei Nicolae
Mercedes au reușit să se impună în clasamentul constructorilor opt sezoane la rând și are în vizor un nou titlu. Echipa nemților are un nou membru, George Russell, care a evoluat timp de trei sezoane pentru echipa Williams. Cea mai mare realizare a britanicului din această perioadă a fost obținută în Grand Prix-ul din Belgia, unde Russell a încheiat pe podium cursa.
Alături de tânărul de 24 de ani se află Lewis Hamilton, care vânează pentru al doilea an la rând titlul cu numărul opt, cu ajutorul căruia ar întrece recordul lui Michael Schumacher de campionate câștigate.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
La prezentarea noului monopost, Hamilton a vorbit despre construcția noului model pentru sezonul ce urmează să înceapă: "Te aduce înapoi în copilărie. Cred că este mereu entuziasmant să privești, adică, într-o nouă eră de mașini, nu am văzut niciodată o schimbare atât de drastică, corect? Este o schimbare imensă din atât de multe puncte de vedere, încât a fost foarte interesant să văd designerii și pe toată lumea formând un grup, încercând să găsească cele mai bune modalități de a crea o capodoperă."
Citește și:

Mercedes revine la culoarea argintie în 2022

Russell a vorbit la rândul său despre W13 și a completat discursul colegului său:"Se simte incredibil, desigur Lewis și cu mine am condus foarte mult în simulatorul acestei mașini. Am văzut toate schițele, am avut foarte multe întâlniri și prezentări despre ea, dar brusc văzând totul cum prinde viață, văzând toți bărbații și toate femeile care au depus atât de mult efort în a face asta și formând un grup, cred că arată incredibil. Și legat de întoarcerea argintiului [culoarea monopostului], am avut un model incredibil folosind negru în ultimii ani, dar argintiul înapoi pe pistă o sa arate incredibil cred."
Modelul W13 va lua contact pentru prima dată cu o pistă de Formula 1 vineri, când Mercedes va prezenta monopostul pe circuitul de la Silverstone. Russell și Hamilton vor împărți mașina și vor avea o limită de 100 de kilometri de condus. Septuplul campion mondial a explicat decizia nemților legată de limita de distanță: "Nu avem nicio idee despre cum se manevrează, am condus tururi în simulator, dar trebuie să ne asigurăm că facem corelările corecte, de aceea. Cred că George va fi primul astăzi, apoi eu voi fi după el."
Noua mașină va fi folosită ulterior la Barcelona și la Bahrain pentru testări, înainte de startul sezonului 2022, ce va avea loc pe circuitul de la Sakhir.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42