Vestea care a surprins fanii Formulei 1 de astăzi este aceea că Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la finalul sezonului 2020! Colegul său de la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, i-a trimis un mesaj pe rețelele de socializare fostului campion mondial.
Leclerc și Vettel au terminat în primii 5 piloți în clasamentul final din 2019, însă cei doi nu au avut cea mai bună relație, lucru pe care l-a admis și francezul de 22 de ani.
A fost o onoare uriașă pentru mine să-ți fiu coleg. Am avut câteva momente tensionate pe pistă. Multe foarte bune și altele care nu s-au încheiat cum ne doream amândoi, dar mereu a existat respect chiar dacă nu a fost perceput în acest fel din exterior. Nu am învățat niciodată atât de mult cât am făcut-o cu tine coechipier. Îți mulțumesc pentru tot, Seb
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47

Cum s-a ajuns la despărțirea lui Vettel de Ferrari

Plecarea lui Sebastian Vettel de la Ferrari după 5 ani reprezintă o surpriză în condițiile în care pilotul german spunea în urmă cu o lună că intenționează să rămână alături de Scuderie. Însă negocierile pentru prelungirea contractului, scadent la finalul sezonului 2020, nu au avut rezultat.
Vettel a fost pilotul numărul 1 al lui Ferrari de la venirea de la Red Bull din 2015 când i-a luat locul lui Fernando Alonso. Vettel a trecut cel mai aproape de titlul mondial în 2017 și 2018 când Ferrari a avut mașină mai rapidă decât Mercedes o bună parte din ambele sezoane, însă titlul a fost ratat din cauza unor serii de erori făcute atât de pilot, cât și de echipă.
Acest lucru a dus la o răcire a relației dintre Vettel și Ferrari iar poziția de lider al echipei a fost pierdută după aducerea lui Charles Leclerc sezonul trecut. Deși era văzut ca numărul 1 la începutul sezon, Vettel a fost sub colegul său de echipă din toate punctele de vedere: victorii, plecări din pole-position, puncte și viteza în calificări.
Astfel, tensiunea dintre cei doi s-a intensificat iar punctul culminant a venit în Brazilia, în penultima cursă a sezonului, când cei doi s-au ciocnit în turul 65 și au fost nevoiți să abandoneze. Sezonul 2020 se anunța, înainte să fie întrerupt de pandemie, unul în care Leclerc este considerat pilotul numărul 1 la Ferrari.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22