Articol scris de Andrei Nicolae
Johnny Herbert a oferit o declarație pentru Sky Sports F1, în care a vorbit despre Michael Masi și urmările deciciilor sale luate în finalul Grand Prix-ului de la Abu Dhabi. Cu un tur înainte de finalul cursei, directorul de cursă a ales ca mașinile ce se aflau între Lewis Hamilton și Max Verstappen să depășească safety car-ul impus după ce Nicholas Latifi se ciocnise de un parapet.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Astfel, piloții aflați în cursa directă pentru titlu au fost puși bară la bară, iar cursa a fost câștigată de olandez, care avea caucicurile mai proaspete și mai rapide. "Cred că a provocat prea mult rău pentru Formula 1 și cred că datorită poziției în care se află, ar trebui să confere încredere. Cred că acea încredere s-a evaporat complet.", a spus Herbert, participant și în cursa de la Le Mans și câștigător al acesteia în 1991.
Colegul lui Herbert de la Sky F1, Martin Brundle, crede că scoaterea din funcție a lui Masi nu va rezolva problema și are o altă propunere:"Este o treabă prea importantă pentru o singură persoană să conducă un sezon cu 23 de curse. Masi, dacă rămâne, are nevoie de foarte mult ajutor în jurul său și cred că asta caută [cei din FIA] acum."
Citește și:

Echipa Mercedes vrea ca Masi să fie înlăturat

Șeful echipei nemțești, Toto Wolff, va discuta vineri cu Mohammed Ben Sulayem, noul președinte FIA, iar dorința clară a austriacului este cea de a-l înlătura pe Michael Masi din funcția de director de cursă. Sportsmail a raportat miercuri că demiterea lui Masi este o cerință impusă de Mercedes în ceea ce privește întoarcerea lui Hamliton în circuit și anul acesta. O sursă a relatat pentru Sportsmail: "Subiectul Abu Dhabi este prima problemă de pe agenda noului președinte. Vrea să vină cu un răspuns."
Campionii de la constructori au cerut o investigație detaliată ce se află în curs în prezent, legată de deciziile australianului de la Abu Dhabi. FIA a oferit o declarație în privința anchetei pe care o desfășoară: "În urma deciziei luate de Consiliul Mondial de Motorsport la Paris pe data de 15 decembrie 2021, FIA a început analiza detaliată a evenimentelor de la Grand Prix-ul din Abu Dhabi. Președintele FIA a lansat o consultare cu echipele de F1 pe mai multe subiecte, inclusiv pe acesta."
Pe 19 ianuarie, un item de pe agenda Comitetului Consultativ Sportiv va fi dedicat folosirii safety car-ului. Ulterior, va urma o discuție cu toți piloții de Formula 1. Urmările analizei detaliate vor fi prezentate Comisiei F1, iar decizia finală va fi anunțată în Consiliul Mondial de Motorsport, la Bahrain, pe 18 martie."
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50