Barrichello se afla pe primul loc în etapa a 6-a din sezonul 2002, când a fost informat de Jean Todt, fostul principal de la Ferrari și actualul președinte FIA, că trebuie să-i cedeze poziția de lider colegului său de la Scuderia, Michael Schumacher. Brazilianul a refuzat în primă fază, în ciuda faptului că situația respectivă fusese discutată înaintea cursei. De teama să nu fie dat afară de la Ferrari, pilotul sud-american a decis în ultimul tur să-i lase locul lui Schumacher, care câștigase deja 4 titluri în Formula 1.
Într-un interviu oferit pentru publicația "O Globo", Rubens Barrichello a dezvăluit că, la final, s-a dat jos de pe podium și a mers să vomite:
Când am ajuns la ultimul viraj, eram extrem de hotărât să nu-l las (n.r. - pe Michael Schumacher) să treacă (n.r. - pe primul loc). Apoi m-am gândit: 'Iubesc ceea ce fac, ce se va întâmpla dacă mă vor da afară?'. Așa că l-am lăsat pe Schumacher să câștige. Era extrem de supărat, la fel ca toți ceilalți oameni din echipă. Am salvat înregistrarea radio, poate o voi publica într-o carte. La final, m-am dat jos de pe podium și m-am dus să vomit. | Rubens Barrichello
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
ACUM 16 ORE
Michael Schumacher a câștigat apoi și sezonul 2002 din Formula 1, ajungând la 5 titluri în palmares. Per total, germanul a devenit de 7 ori campion mondial: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004.

Ultimele detalii despre starea lui Michael Schumacher

Michael Schumacher a suferit un traumatism cerebral sever în timp ce schia în Alpi pe 29 decembrie 2013 și nu a fost văzut în public de atunci. El s-a lovit cu capul de o stâncă și a fost plasat într-o comă indusă timp de șase luni. De atunci, Schumacher se află sub tratament la casa familiei sale din Geneva.
Corinna, soția campionului mondial din Formula 1, a controlat în permanenţă fluxul de informaţii care ajunge în presă şi a permis doar câtorva persoane să îl viziteze pe Michael. În ultimii 7 ani, ea a vorbit foarte rar despre starea lui de sănătate, spunând că "lucrurile mari încep cu pași mici".
Publicația italiană Contro Copertina susține că Philippe Menasché, cardiologul care l-a supus în trecut pe Schumacher unui tratament cu celule stem, se pregătește acum pentru o nouă intervenție.
"Scopul principal este reprezentat de regenerarea celulelor sistemului său nervos", a explicat Menasché.
Nicola Acciari, un neurochirurg de la Spitalul Bellaria (Bologna), a dezvăluit că Schumacher suferă de atrofie musculară și osteoporoză, afecțiuni generate de timpul îndelungat petrecut fără mișcare: "Știința a progresat enorm în ultimii 20 de ani, din perspectiva tratamentelor cu celule stem. Cu toate acestea, încă știm prea puține lucruri despre creierul uman. Nu putem fi siguri de rezultatele tratamentului respectiv."
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43