Articol scris de Viviana Moraru
Mick Schumacher a trecut prin momente dificile sâmbătă, în timpul calificărilor pentru Marele Premiu din Arabia Saudită. Pilotul german a suferit un accident grav, in urma căruia a fost transportat de urgență la spital. Din fericire, starea fizică a pilotului a fost una bună, însă monopostul său nu a mai putut fi refăcut, în vederea cursei de duminică.
Mașina Haas s-a dezintegrat în mare parte după accident, fapt ce le-a făcut mecanicilor munca imposibilă pentru ca Mick să poată lua startul în cursă. Dezintegrarea mașinii nu a fost una întâmplătoare, deoarece monoposturile de F1 sunt construite în așa fel încât, în momentul unui accident puternic, să poată absorbi forța impactului, fără ca pilotul să fie supus unui risc mai mare.
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
IERI LA 16:24
Mick s-a declarat norocos după accidentul suferit, și a lăudat schimbările care au avut loc, de-a lungul timpului, asupra mașinilor de Formula 1, care astfel le-a adus piloților un mare plus de siguranță: "Asta demonstrează siguranța mașinilor în aceste zile. Să fiu capabil să ies din accidentul acesta- cu 20 de ani în urmă, oamenii nu ar fi fost capabili să facă asta-deci mulțumesc tuturor celor care sunt implicați în siguranță", a declarat Mick după accident.
Citește și:

Circuitul din Jeddah, unul foarte periculos

Chiar dacă nu a avut de suferit după accidentul din calificări, Mick Schumacher este de părere că ar trebui să se facă anumite schimbări la circuit, ca pe viitor să se evite astfel de accidente precum al său: "Cred că sunt lucruri pe care trebuie să le luăm în calcul. Nu știu ce se va întâmpla în viitor și trebuie să avem o discuție serioasă despre asta", a declarat pilotul german.
Max Verstappen, campionul mondial en-titre, a fost alt pilot care a declarat faptul că circuitul pe care s-a desfășurat cursa în weekend este unul "foarte, foarte periculos", cerând o schimbare.
Cu toate acestea, cursa din Arabia Saudită a fost câștigată de Max Verstappen, după ce olandezul s-a clasat pe 4 în calificări. Podiumul a fost completat de Charles Leclerc, și de colegul său de la Ferrari, Carlos Sainz.
Următoarea etapă din Formula 1 se va desfășura în Australia, în weekendul 8-10 aprilie. Ultima cursă desfășurată la Antipozi a fost în 2019, când Valtteri Bottas a câștigat, după ce Lewis Hamilton a plecat din pole-position.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25