Germanul Mick Schumacher (Haas) s-a retras de la startul Marele Premiu al Arabiei Saudite, la o zi după ce a suferit un accident teribil. El a sugerat însă că această decizie nu se datorează stării de sănătate.
Monopostul său a fost aproape dezintegrat, iar echipa sa a preferat să nu-l reconstruiască în grabă şi să păstreze astfel piese de schimb pentru următoarea cursă, ce va avea loc în Australia, între 8 şi 10 aprilie.
Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, primul pole-position al carierei! Ibericul, cel mai bun în calificări, la Silverstone
ACUM 18 ORE
"Trebuie să avem grijă de componentele noastre şi de piesele maşinii", a explicat Schumacher într-un briefing de presă pe padocul circuitului de la Jeddah. "Este a doua cursă, este destul de greu pentru piese de schimb în această perioadă a anului, aşa că m-am gândit că va fi dificil" să iau startul în acest MP, a adăugat el.
Schumacher, aflat la al doilea sezon în F1, a pierdut controlul asupra maşinii sale Haas într-o serie de viraje rapide şi a lovit cu mare viteză zidul de la marginea pistei, dislocându-şi monopostul, în a doua parte a calificărilor.
Acest accident a reînviat îngrijorările cu privire la un circuit foarte rapid şi îngust, pe care accidentele sunt neiertătoare şi unde vizibilitatea lipseşte uneori.
"Nu eu sunt cel care trebuie să judece siguranţa, ci oficialii şi cei care decid. Dar cred că vor fi lucruri de luat în considerare. (...) Din fericire, maşinile sunt atât de sigure în zilele noastre, încât am putut să scap", a afirmat Schumacher.

Mick Schumacher: "Înainte de a începe să mă mişc, am vrut să mă asigur că totul este în regulă"

Sesiunea a fost întreruptă imediat după accidentul său, timp de aproximativ cincizeci de minute, pentru un prim examen medical, apoi pentru a îndepărta monopostul.
Primele imagini după accident au fost îngrijorătoare, pilotul neputându-se mişca. "Eram bine. E mai ales frustrare pentru ceea ce s-a întâmplat. Mă gândeam la ceea ce tocmai s-a întâmplat şi la ce aş fi putut face mai bine", a spus el.
"Înainte de a începe să mă mişc, am vrut să mă asigur că totul este în regulă. Apoi au venit comisarii de pistă şi medicii să verifice dacă sunt bine. Când am simţit că mă pot mişca, le-am spus, dar au considerat că e mai sigur să facă controalele medicale şi toate celelalte", a continuat germanul.
Schumacher a fost în cele din urmă dus cu ambulanţa la centrul medical al circuitului şi apoi transportat cu elicopterul la un spital pentru verificări de precauţie, înainte de a i se permite curând să se întoarcă la hotelul său.
El este fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, victima unui grav accident de schi în 2013 şi care de atunci nu a mai fost văzut în public.
Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită se desfășoară în această seară.
Sursa: Agerpres
Marele Premiu al Marii Britanii
Max Verstappen a tras un semnal de alarmă înainte de Silverstone! Ce îl îngrijorează pe olandez
IERI LA 09:39
Formula 1
Marele Premiu Al Marii Britanii 2022
IERI LA 09:21