Mick Schumacher va fi pilotul de rezervă al celor de la Ferrari în 2022. În vârstă de 22 de ani, fiul legendarului Michael Schumacher va pilota în continuare monopostul americanilor de la Haas, echipă la care a debutat în Formula 1 la începutul acestui sezon.
Campionul Formulei 2 din 2020 va împărți acest rol cu Antonio Giovinazzi, fostul pilot Alfa Romeo. Din cele 23 de Mari Premii ale sezonului viitor, Mick Schumacher va fi rezerva celor de la Ferrari pentru 11 weekenduri. Rolul pilotului de rezervă este de a înlocui pilotul titular, în cazul în care acesta este indisponibil.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
În 2022, Ferrari va alinia aceiași doi piloți ca și în 2021: Charles Leclerc și Carlos Sainz. Monegascul se află sub contract cu Ferrari până în 2024, în timp ce înțelegerea cu pilotul spaniol expiră în 2022. Cu toate acestea, Mattia Binotto, conducătorul lui Ferrari, a anunțat că în această iarnă se va discuta cu Sainz despre prelungirea contractului.

Mattia Binotto crede că Mick Schumacher a evoluat în primul său sezon de Formula 1

Mattia Binotto, șeful celor de la Ferrari, a declarat că Mick Schumacher și-a îmbunătățit pilotajul în sezonul său de debut, iar din 2022 va putea folosi și simulatorul de la Maranello:
"Dacă mă uit la ultimele curse, el a fost mult mai aproape de mașinile din față, în timp ce Haas nu a adus îmbunătățiri monopostului", a declarat acesta. În ceea ce îl privește pe Giovinazzi, care va folosi simulatorul de la Maranellor în sezonul viitor, declarațiile lui Binotto îi dau pilotului italian speranțe pentru 2023: "Cred că vor fi 11 locuri libere în 2023. 11 contracte se termină la finalul lui 2022. Așa că este important pentru el ca pilot să fie în continuare parte din programul nostru F1".
Pe lângă cei doi piloți care vor fi rezervele celor de la Ferrari, Robert Shwartzman va fi pilotul de teste. Pilotul rus a obținut două victorii în Formula 2 și a dus lupta pentru titlu până în ultima etapă, atunci când coechipierul său, Oscar Piastri, a cucerit titlul. Shwartzman a mai participat deja în trei sesiuni de teste pentru Ferrari în Formula 1, cea mai recentă fiind cea de la Abu Dhabi, de la finalul acestui sezon.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43