Luna trecută, Frank Williams s-a înțeles cu americanii de la Dorilton Capital să cedeze echipa pe care o conducea de 43 de ani. În ultima perioadă, formația care în deceniile trecute domina Marele Circ a devenit o echipă de pluton: din 2012 nu a câștigat vreo cursă și nu a punctat încă în sezonul 2020.
Joi seară, Claire Williams, fiica lui Frank, a decis și ea să se retragă, punând astfel capăt unui capitol important din istoria sporturilor cu motor. După 43 ani și 739 grand prix-uri, familia Williams îi spune "adio" Marelui Circ. În toată această perioadă, echipa a înregistrat 114 victorii și a cucerit 16 titluri mondiale. Cursa de la Monza va fi ultima pentru Claire în F1.
"A fost o decizie pe care am luat-o cu inima îndoită, dar voi renunța total la rolul meu în echipă. Speram să transmit moștenirea către noua generație, dar cred că hotărârea pe care am luat-o e cea corectă. Am fost implicată 100% în fiecare minut petrecut alături de echipa Williams și am iubit fiecare clipă. Dar Formula 1 e un sport extrem de provocator și solicitant, iar acum am alte priorități, vreau să văd ce mi-a rezervat viața și dincolo de F1", a explicat Claire Williams, într-un mesaj pe Twitter. Ea are un băiețel de 2 ani, iar motivul principal al retragerii pare strâns legat de faptul că vrea să îi fie micuțului mai aproape. Din câte se pare, noii patroni de la Dorilton ar fi dorit să o păstreze, fiind extrem de mulțumiți de implicarea ei și de modul în care conduce echipa, dar există și speculații cum că despărțirea a fost una provocată.
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20

Moștenirea lăsată de Williams în Formula 1

Fondată de Frank Williams în 1977 sub titulatura Williams Grand Prix Engineering, echipa a devenit rapid una dintre cele mai importante din lumea "Marelui Circ", dând în anii '80 și '90 mari campioni precum Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill and Villeneuve.
"Suntem extrem de mândri de ce lăsăm în spate și de ce am reușit, de-a lungul timpului, în Formula 1", a mai spus Claire.
Vestea retragerii familiei Williams a luat pe nepregătite lumea F1 și mulți dintre marii piloți au ținut să transmită un mesaj. Printre ei și Lewis Hamilton, pilotul de la Mercedes care are deja în palmares 6 titluri de campion mondial.
"Sunt un mare fan al lui Sir Frank și admir contribuția lui în acest sport. A fost mereu aproape de mine, m-a încurajat, e unul dintre oamenii pe care îi respect și îi admir cel mai mult. E cu siguranță trist că se încheie un capitol atât de frumos în Formula 1, dar sunt convins că moștenirea lor va fi dusă mai departe", a spus britanicul.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32