Lewis Hamilton este unul dintre cei mai buni piloți din istoria Formulei 1, iar cifrele sale stau mărturie în acest sens. Britanicul a doborât record după record de-a lungul fastuoasei sale cariere și în acest an ar putea deveni cel mai titrat pilot la numărul de titluri mondiale câștigate. Deocamdată, Hamilton este la egalitate cu legendarul Michael Schumacher la acest capitol, ambii având câte 7 titluri mondiale în palmares.
Lumea motorsportului a încercat deseori să-i compare pe cei doi piloți, invocând diferite argumente pentru care unul sau celălalt a fost mai bun. Ultimul nume important din Formula 1 care a pus în balanță cele două mari personalități a fost Nico Rosberg, ultimul om care a reușit să câștige titlul mondial în era dominată de Hamilton.
Rosberg a fost coleg la Mercedes și cu Schumacher (2010-2012) și cu Hamilton (2013-2016), așa că a apucat să-i cunoască foarte bine pe amândoi. Deși relația sa cu Hamilton a fost una extrem de încordată în perioada cât au fost coechipieri, Rosberg a recunoscut că talentul britanicului l-a impresionat foarte mult. Conform campionului mondial din 2016, Hamilton a fost mult mai talentat decât Schumacher, care a compensat însă prin alte calități.
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20
"Lewis este extrem de natural. În ceea ce privește talentul, el este probabil cel mai bun din toate timpurile și se bazează pe asta. Acest instinct este fenomenal pentru el. În timp ce Michael era foarte complet ca șofer, avea toate domeniile acoperite. A fost genial. A motivat și a susținut întreaga echipă, i-a cunoscut personal pe toți oamenii din echipă și i-a invitat la el acasă, chiar dacă a fost de șapte ori campion mondial și avea 800 de milioane în contul său bancar.", a spus Rosberg pentru Sky Sports Germania, citat de Marca.
Citește și:

"Hamilton urăște testele", susține Nico Rosberg

Rosberg a continuat comparația dintre cei doi mari campioni și a menționat că Schumacher avea o putere de muncă incredibilă, spre deosebire de Hamilton, care era ceva mai leneș din acest punct de vedere: "O mare diferență între ei este felul în care munceau. Lewis urăște testele, în timp ce Michael ar testa zilnic dacă ar putea. Chiar dacă era de șapte ori campion mondial, știa că există întotdeauna ceva nou de învățat. A fost vorba de muncă grea, pasiune ... Cu siguranță a existat o mare diferență între ei din acest punct de vedere".
În final, Rosberg nu a vrut să dea un verdict în privința luptei de la distanță dintre Hamilton și Schumacher, dar s-a declarat mândru că a devenit campion mondial învingându-l pe britanic: "Nu sunt atât de conectat din punct de vedere emoțional încât să spun care dintre ei merită să dețină cele mai multe titluri mondiale. Ambii merită din plin și dacă Lewis reușește să-l întreacă pe Michael e un lucru bun. Văd că Hamilton se îmbunătățește din ce în ce mai bine, este foarte rapid, de aceea trebuie să fiu mândru că l-am învins pilotând aceeași mașină".
Lewis Hamilton duce o luptă la baionetă pentru titlul mondial în acest sezon cu Max Verstappen. Olandezul de la Red Bull are un avans de 6 puncte în clasament cu 6 etape rămase până la final. Următoarea confruntare va avea loc în week-end-ul care urmează, când este programat Grand Prix-ul Statelor Unite, pe circuitul de la Austin.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32