Lewis Hamilton a încheiat pe locul 13 Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna, iar septuplul campion mondial continuă să aibă un început modest de sezon. Încă din testele de la începutul anului, Hamilton a declarat că Mercedes nu are cel mai bun monopost, iar Toto Wolff și-a cerut scuze pentru mașina pe care a trebuit să o conducă britanicul, spunând că acesta merită ceva mult mai bun.
Cu toate acestea, Nico Rosberg, campionul mondial din 2016, crede că Lewis Hamilton ar trebui să își reproșeze anumite lucruri, în loc să dea vina pe cei de la Mercedes, în condițiile în care George Russell, coechipierul lui Hamilton, a încheiat pe locul 4 la Imola.
https://i.eurosport.com/2022/04/24/3361005.jpg
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
ACUM 8 ORE
"Toto a jucat un joc psihologic, ceea ce este foarte inteligent din partea lui. Mercedes își asumă întreaga responsabilitate, încercând să îl susțină pe Lewis din punct de vedere mental, să îi spună că nu face nimic greșit. Este foarte inteligent, deoarece nu este chiar adevărat.
Să nu uităm că Russell a terminat pe locul 4 cu aceeași mașină, așa că Lewis a avut un rol important în rezultatul slab din weekend. Russell a reușit să termine pe locul 4 în urma unui weekend grozav, așa că mașina poate mai mult", a declarat Nico Rosberg pentru Sky Sports.
Citește și:

Lewis Hamilton, locul 7 în clasamentul piloților, după primele patru etape

În urma weekend-ului de la Imola, Lewis Hamilton a ajuns pe locul 7, cu 28 de puncte adunate după primele patru curse ale sezonului. Fostul campion mondial nu a reușit să puncteze nici sâmbătă, în timpul cursei de sprint, acolo unde a încheiat pe locul 14.
Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna, după ce a câștigat și cursa de sprint de sâmbătă. Campionul mondial din 2021 a obținut și punctul bonus pentru cel mai rapid tur, astfel încât a plecat de la Imola cu 34 de puncte, fața de cele 15 puncte obținute de Leclerc în acest weekend.
După primele patru etape, monegascul rămâne pe primul loc în clasamentul piloților, cu 86 de puncte, dar cei de la Red Bull au tras un semnal important în ceea ce privește lupta pentru cele două titluri din acest sezon.
"Marele Circ" va lua o pauză la finalul acestei săptămâni, după care se va îndrepta către Statele Unite, acolo unde va avea loc prima ediție a Marelui Premiu din Miami.
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
ACUM 13 ORE
Marele Premiu al Spaniei
Șeful Red Bull se teme de trădare. Aston Martin bănuită că a ”clonat” monopostul RB18
ACUM 16 ORE