Echipa de Formula 1 Haas a încheiat unilateral contractul cu Nikita Mazepin, după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie. Mazepin a rămas fără echipă chiar înaintea debutului noului sezon din Formula 1. Nu doar pilotul a avut de suferit, deoarece echipa americană a încheiat orice fel de colaborare și cu Uralkali, sponsorul echipei, o firmă deținută de tatăl acestuia, Dmitry Mazepin.
Chiar dacă Haas a decis să renunțe la Mazepin, piloții din Rusia pot participa în continuare în competițiile FIA, dar sub steag neutru. Asta înseamnă că Mazepin poate reveni în Formula 1, în cazul în care va exista o echipă care să îl dorească pe rus la volanul monopostului său.

Mazepin, încrezător că poate reveni în Formula 1

Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
În vârstă de 23 de ani, Mazepin nu a reușit să puncteze în singurul său sezon pe care l-a petrecut în Formula 1. Cu toate acestea, el rămâne încrezător că poate pilota, din nou, un monopost de F1:
"Am încredere că în viitor va fi posibil să revin. Am aceeași greutate și mi-am menținut condiția fizică, așa că dacă apare o nouă provocare, voi putea să profit de ea.
Vreau să notez că FIA îmi permite să concurez cu anumite condiții. Sportul trebuie să unească sportivii din diferite țări și să poată concura cu cei mai buni. Mereu m-am ghidat după faptul că în momentul în care îmi pun casca, nu există culoare a pielii sau naționalitate", a spus Mazepin pentru Sport-Express, citat de Mirror.
Mazepin nu a ratat ocazia să îi înțepe pe Guenther Steiner și Gene Haas, cei doi oameni care conduc echipa de Formula 1:
"Formula 1 este o afacere privată, unde deciziile sunt luate de echipe. La Haas, deciziile sunt luate de un om și jumătate: Guenther Steiner și Gene Haas, atunci când e interesat. Nu aș asocia situația mea cu Formula 1. Ei nu m-au exclus", a mai spus Mazepin.
Formula 1 se pregătește să revină, după ce în acest weekend piloții și echipele au luat o pauză. Marele Circ revine weekend-ul viitor cu Marele Premiu al Marii Britanii pe circuitul de la Silverstone.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54