Nikita Mazepin nu va putea participa la Marele Premiu al Marii Britanii, după ce Motorsport UK a anunțat că echipele, piloții și oficialii din Rusia sau Belarus nu pot participa în cadrul evenimentelor din Marea Britanie, potrivit Sky Sports.
Anunțul a fost făcut de către David Richards, președintele Motorosport UK, care a emis miercuri un comunicat prin care a anunțat sancțiunile piloților din Rusia și Belarus pe teritoriu britanic. Astfel, Nikita Mazepin, pilotul celor de la Haas, nu va putea lua startul pe 3 iulie, atunci când pe circuitul de la Silverstone va avea loc Marele Premiu al Marii Britanii.
Citește și:
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
ACUM 16 ORE

FIA a anunțat că piloții din Rusia și Belarus pot participa ca piloți neutri

Federația Internațională de Automobilism a anunțat că piloții din Rusia și Belarus vor putea participa în competițiile internaționale în calitate de piloți neutri, sub steagul FIA. Decizia FIA vine după ce mai multe federații și confederații din diferite discipline sportive au exclus echipele sau sportivii din cele două țări, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
"Piloții ruși/bieloruși, competitorii individuali și oficialii pot participa în competițiile internaționale în capacitate neutră, sub steagul FIA, sub angajamentul aderării la principiile FIA de pace și neutralitate politică", se arată în comunicatul celor de la FIA.
Sezonul 2022 de Formula 1 va debuta în weekendul 18-20 martie 2022, cu Marele Premiu al Bahrainului.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25