În această dimineață, echipa americană Haas a decis să rupă contractul pilotului rus Nikita Mazepin. Echipa din Statele Unite s-a aflat într-o poziție extrem de dificilă în ultimele zile în ceea ce privește viitorul lui Mazepin, după invazia Rusiei în Ucraina.
În ciuda faptului că FIA a decis să îi lase pe piloții din Rusia și Belarus să concureze în competițiile internaționale sub steag neutru și să semneze o declarație specială de aderare la principiile federației de pace și neutralitate, constructorul american a încheiat contractul, atât cu Mazepin, cât și cu sponsorul principal, compania Uralkali, deținută de tatăl pilotului.

Haas a reziliat contractul cu pilotul rus Nikita Mazepin

Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
IERI LA 11:23
În urma acestei decizii, Mazepin a postat pe contul său de Twitter prin care a anunțat că este dezamăgit de această decizie și își acuză fosta echipă de faptul că nu a vrut să țină cont de condițiile pe care le-ar fi acceptat pentru a putea concura în acest sezon.
"Dragi fani și urmăritori, sunt extrem de dezamăgit să aud că mi s-a reziliat contractul de Formula 1. În timp ce înțeleg dificultățile, decizia FIA și voința mea de a accepta condițiile propuse pentru a continua au fost ignorate complet și nu a fost urmat vreun proces în această decizie unilaterală. Pentru cei care au încercat să înțeleagă, mulțumirile mele eterne. Am prețuit timpul în Formula 1 și chiar sper că vom putea fi din nou împreună, în vremuri mai bune. Voi avea mai multe lucruri de spus în zilele următoare", a scris Nikita Mazepin pe contul său de Twitter.
Nikita Mazepin, în vârstă de 23 de ani, a petrecut un singur sezon în Formula 1, alături de americanii de la Haas, fără să reușească să înregistreze vreun punct.
Decizia celor de la Haas vine după ce joi, Formula 1 a încheiat contractul cu organizatorii Marelui Premiu al Rusiei. În 2014 a avut loc prima cursă la Sochi, iar din 2023, Marele Premiu al Rusiei ar fi trebuit să se mute la St. Petersburg.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10