Pilotul rus Nikita Mazepin nu va pilota în acest sezon de Formula 1, după ce echipa americană Haas a decis să încheie contractul cu pilotul de 23 de ani. Echipa din Statele Unite s-a aflat într-o poziție extrem de dificilă în ultimele zile în ceea ce privește viitorul lui Mazepin, după invazia Rusiei în Ucraina.
FIA a decis ca toți piloții din Rusia și Belarus să concureze sub steag neutru și a obligat piloții din aceste țări să semneze o declarație de aderare la principiile federației internaționale, de pace și neutralitate.
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
IERI LA 16:24
Cu toate acestea, Haas a decis să încheie contractul cu pilotul rus, dar și parteneriatul cu sponsorul principal al echipei, Uralkali, o companie din Rusa deținută de Dmitri Mazepin, tatăl lui Nikita.
"Echipa de Formula 1 Haas a decis să încheie, cu efect imediat, parteneriatul cu Uralkali și contractul pilotului Nikita Mazepin. La fel precum întreaga comunitate din Formula 1, echipa este șocată și întristată de invadarea Ucrainei și își dorește un final rapid și pașnic al conflictului", se arată în comunicatul echipei.
Citește și:

Cine îl poate înlocui pe Mazepin la Haas?

În acest moment, Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, a rămas singurul pilot al celor de la Haas. Echipa din Statele Unite ale Americii trebuie să găsească foarte repede un înlocuitor pentru Nikita Mazepin, deoarece noul sezon de Formula 1 va debuta în două săptămâni, cu Marele Premiu al Bahrainului.
În acest moment, mai mulți piloți tineri, dar și cu experiență, pot fi variante pentru cei de la Haas. Oscar Piastri sau Callum Ilott se numără printre piloți care vin din Formula 2 și își doresc un loc în Formula 1. Pietro Fittipaldi, nepotul fostului campion mondial Emerson Fittipaldi, este și el un nume vehiculat, el fiind și pilotul de rezervă al celor de la Haas, având șanse foarte mari să ocupe al doilea echipei în acest sezon.
Pe lângă cei trei piloți se vehiculează și numele lui Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen sau Nico Hulkenberg, trei piloți cu experiență în Formula 1 care nu au în acest moment echipă.
Marele Premiu al Bahrainului se va desfășura în perioada 18-20 martie 2022.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25