Formula 1

Noul calendar Formula 1! Ce curse au fost eliminate din cauza coronavirusului

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

DeVlad Dumitrescu
24/07/2020 la 18:38

Formula 1 a eliminat toate cele patru curse din aceste sezon din America de Sud & Nord din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost adăugate trei curse europene.

Așadar au fost anulate cursele din SUA, Canada, Mexic și Brazilia. În schimb Formula 1 a informat că Portugalia va găzdui la Portimao o cursă pentru prima oară în istorie.

Drept urmare, circuitul Nurburgring din Germania va găzdui un Grand Prix între 9 și 11 octombrie, o cursă va avea loc la Portimao între 23 și 25 octombrie iar Formula 1 se va întoarce la Omola pentru a treia cursă italiană a sezonului între 31 octombrie și 1 noiembrie.

Formula 1

#DORdeSPORT cu Alex Cocu

03/08/2020 LA 12:17

”Din cauza naturii fluide a pandemiei de COVID-19, a restricțiilor locale și a faptului că dorim să ne menținem colegii în siguranță, nu va fi posibil să organizăm curse în Brazilia, SUA, Mexic și Canada în acest sezon”, se arată în comunicatul F1.

Astfel, în urma acestor anulări, numărul curselor care au fost eliminate din calendarul din 2020 ajunge la 11. Celelalte curse eliminate sunt cele din Australia, Franța, Monaco, Olanda, Azerbaijan, Singapore și Japonia.

Calendarul va cuprinde 13 runde, ultimele curse urmând să aibă loc în Bahrain și la Abu Dhabi la jumătatea lui decembrie. Cursa amânată din China de la Shanghai este și ea așteptată să fie anulată însă cea din Vietnam va avea cel mai probabil loc.

Formula 1

Lewis Hamilton, emoții uriașe pentru victoria de "acasă": a făcut pană în ultimul tur la Silverstone

02/08/2020 LA 15:44
Formula 1

Hamilton, de neoprit și la Silverstone: a câștigat calificările pentru Grand Prix-ul Marii Britanii

01/08/2020 LA 14:47
Subiecte asemănătoare
Formula 1
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol