Așadar au fost anulate cursele din SUA, Canada, Mexic și Brazilia. În schimb Formula 1 a informat că Portugalia va găzdui la Portimao o cursă pentru prima oară în istorie.
Drept urmare, circuitul Nurburgring din Germania va găzdui un Grand Prix între 9 și 11 octombrie, o cursă va avea loc la Portimao între 23 și 25 octombrie iar Formula 1 se va întoarce la Omola pentru a treia cursă italiană a sezonului între 31 octombrie și 1 noiembrie.
”Din cauza naturii fluide a pandemiei de COVID-19, a restricțiilor locale și a faptului că dorim să ne menținem colegii în siguranță, nu va fi posibil să organizăm curse în Brazilia, SUA, Mexic și Canada în acest sezon”, se arată în comunicatul F1.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
ACUM 9 ORE
Astfel, în urma acestor anulări, numărul curselor care au fost eliminate din calendarul din 2020 ajunge la 11. Celelalte curse eliminate sunt cele din Australia, Franța, Monaco, Olanda, Azerbaijan, Singapore și Japonia.
Calendarul va cuprinde 13 runde, ultimele curse urmând să aibă loc în Bahrain și la Abu Dhabi la jumătatea lui decembrie. Cursa amânată din China de la Shanghai este și ea așteptată să fie anulată însă cea din Vietnam va avea cel mai probabil loc.
Formula 1
O nouă destinație exotică pentru Formula 1. A fost anunțat calendarul celor 23 de curse din 2022
16/10/2021 LA 07:39
Formula 1
Lewis Hamilton, prima reacție după ce s-a enervat pe propria echipă în Marele Premiu al Turciei
11/10/2021 LA 13:33