Sezonul 2022 de Formula 1 este unul dintre cele mai așteptate din ultimii ani, având în vedere bătălia pentru titlu din 2021, care i-a avut protagoniști pe Max Verstappen și Lewis Hamilton. O ediție tensionată și dramatică, care a prelungit suspansul până la ultimul tur, de care se va aminti probabil și peste ani.
Noul sezon vine și cu câteva noutăți. Printre altele, designul mașinii se schimbă profund, care poate influența lupta la vârf. Dar iată care sunt cele mai importante noutăți anunțate pentru 2022.

Formula 1 în 2022. Mai multe echipe ar trebui să fie în lupta pentru victorii

Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, emoționat după prima victorie din carieră în Formula 1: "Este întotdeauna o ușurare"
ACUM 5 ORE
Cea mai importantăschimbare este cea a mașinii, care nu va fi chiar simplu de condus. Carlos Sainz a testat-o pe simulator. "Mașina va fi rapidă și greu de condus", a declarat pilotul spaniol, potrivit Marca.
Revenirea la efectul de sol, deși nu total, roțile de 18 inchi pe lângăaripă și "nasul" din față reproiectat ar trebui să ofere o oarecare schimbare în actualul raport de putere, favorizând și depășirile. Totodată, mai multe echipe, precum Ferrari, McLaren și Alpine, ar trebui să fie în lupta pentru victorii, mai spune sursa citată.Mașinile vor fi, de asemenea, mai sigure, mult mai agresive în design pentru a atrage tinerii. Motorul se schimba însă mai puțin pentru a se limita cheltuielile.
https://i.eurosport.com/2021/12/27/3277377.jpg
Pentru Lewis Hamilton va fi o provocare supremă anul 2022, după înfrângerea în fața lui Verstappen în sezonul trecut. În tentativa de a ajunge la titlul cu numărul 8 va lupta împotriva celui care l-a detronat.
În 2008 Lewis a câștigat primul său campionat, la fel de dramatic cum l-a pierdut în 2021, în ultimul viraj. S-a impus împotriva lui Felipe Massa. În 2009, Button cu acea mașină Brawn a fost cel care i-a luat coroana, dar echipa a dispărut în 2010, când Mercedes a cumpărat-o. Așa că Lewis nu a avut nicio echipă împotriva căreia să se răzbune. A mai pierdut supremația în 2016, dar nu s-a putut răzbuna nici pe Nico Rosberg, pentru că germanul s-a retras.

Număr record de curse în 2022: 23 de Mari Premii

Anul 2022 aduce în Formula 1 și primul pilot chinez cu normă întreagă la Alfa Romeo, este vorba despre Guanyu Zhou, care s-a clasat al treilea în F2 în 2021. El va fi și singurul debutant al sezonului.
Pe de altă parte, calendarul 2022 va fi cel mai lung din istoria Campionatului Mondial de Formula 1. Suzuka, Montreal, Melbourne și Singapore sunt de așteptat să revinăîn circuit. De asemenea, Marele Premiu din Miami debutează în mai. În total vor fi 23 de curse, comprimate între 20 martie (Bahrain) și 20 noiembrie (Abu Dhabi).
Marele Premiu al Marii Britanii
MP al Marii Britanii | Sainz, prima victorie a carierei! Ferrari a greșit strategia cu Leclerc
ACUM O ZI
Marele Premiu al Marii Britanii
Carlos Sainz, primul pole-position al carierei! Ibericul, cel mai bun în calificări, la Silverstone
IERI LA 15:44