Dacă mai exista vreo îndoială, aceasta a fost risipită: sezonul 2020 din Formula 1 va începe pe 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei! Un ultim obstacol a fost depășit cu brio, piloții fiind impresionați de modul în care a fost alcătuit planul pentru revenirea competiției.
Alex Wurz, președintele Grand Prix Drivers’ Association, a dezvăluit că a discutat cu oameni reprezentativi din Formula 1, inclusiv cu piloți precum Sebastian Vettel și președintele FIA, Jead Todt. Iar aceștia au lăudat felul în care Formula 1 a gestionat situația pe timpul pandemiei.

Sezonul începe în iulie

Formula 1
Formula 1: Max Verstappen, pole position în prima cursă a sezonului
27/03/2021 LA 17:48
Alex Wurz a dezvăluit pentru The Guardian faptul că toate conversațiile avut au fost pozitive, astfel că nu mai există obstacole în calea revenirii competiției.
Ei încearcă tot ce pot și într-un mod tipic pentru Formula 1, planul de siguranță este imaculat. Piloții au primit asigurări din acest punct de vedere. Sunt încrezător că au fost făcuți pașii corecți într-un mod eficient și doar circumstanțe din exterior mai pot să oprească începerea sezonului în Austria în luna iulie | Alex Wurz
"Cursele cu motor sunt un pionier în ceea ce privește securitatea. În acest moment nu vorbim de salvarea vieții unui pilot sau a unui spectator, ci de întregul protocol de siguranță care a fost analizat și au fost identificate punctele forte și slăbiciunile. Ceea ce avem acum, ideea unui sistem închis la locația unde are loc cursa este cu adevărat impresionant" a mai spus Wurz.
Totuși, Wurz atrage atenția că un nou val de infectări ar putea să pună în pericol începerea sezonului pentru că decizia nu ar mai fi în mâinile Formula 1, ci a Guvernelor țărilor unde urmează să aibă loc cursele.
"Lucrurile se pot schimba rapid pentru că sunt multe țări și multe naționalități implicate. Dacă jumătate dintr-o echipă ajunge în carantină, atunci ar fi un obstacol important pentru revenirea în iulie" a mai spus Wurz.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Season 2021
Formula 1 2021 | Toate informațiile despre noul sezon din "Marele Circ", care va debuta în week-end
25/03/2021 LA 11:50
Formula 1
Vettel, despărțire emoționantă de Ferrari: mesajul superb pentru mai tânărul Leclerc
14/12/2020 LA 11:32