Williams a anunțat o decizie extrem de importantă luată după ce a înregistrat pierderi de 13 milioane de lire în anul precedent: echipa de Formula 1 și compania care o deține au fost scoase la vânzare.
Decizia reprezintă o schimbare majoră pentru compania a cărui fondator, Sir Frank Williams, a insistat mereu să fie păstrat controlul în interior.

Williams e de vânzare

Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Fiica lui Sir Frank Williams, Claire Williams, cea care este principalul echipei de F1 a declarat: "Frank mereu s-a asigurat că pune echipa, afacerea și oamenii pe primul loc și asta facem și acum"
Sir Frank are 78 de ani și nu mai este implicat în mersul de zi cu zi al companiei, însă fiica sa oferă asigurări că acesta rămâne implicat: "Frank este mereu la curent cu ce se întâmplă și cu fiecare decizie și ne sprijină. Vrea să se asigure de viitorul echipei și înțelege și acceptă că este momentul să căutăm investiții din exterior pentru a obține acest viitor".
Williams a emis un comunicat oficial prin care a dezvăluit că se află în "discuții preliminare cu un număr restrâns de părți interesate de o potențială investiție".
Claire Williams a mai anunțat într-o conferință de presă că intenția este ca procesul să fie completat în următoarele 3-4 luni, asta deși cei de la Williams sunt acoperiți financiar până la finalul acestui an.
Mutarea vine după ce Williams a terminat pe ultimul loc în clasamentul constructorilor pentru al 2-lea an consecutiv, ceea ce a dus la o scădere importantă a veniturilor. Limita cheltuielilor impusă din 2021 este considerată de cei de la Williams un factor care va tenta potențialii investitori deoarece această limitare va echilibra lupta din F1.
Cei de la Williams au mai spus că decizia de a scoate echipa la vânzare nu a avut un singur factor cheie, însă pandemia de coronavirus a reprezentat un motiv. Formula 1 va suferi pierderi importante din cauza absenței curselor de până acum. Sezonul va începe în luna iulie cu Marele Premiu al Austriei.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43