Un nou capitol în cariera lui Valtteri Bottas va începe din 2022. Pilotul finlandez în vârstă de 32 de ani se va despărți de Mercedes după 5 sezoane, acolo unde a fost coechipier cu Lewis Hamilton, urmând să concureze pentru Alfa Romeo din sezonul 2022.
Fost câștigător în GP3 în 2011, Valtteri Bottas a concurat în Formula 1 și pentru echipa Williams, în perioada 2013-2016. Alături de Mercedes, finlandezul a obținut 9 victorii și 53 de podiumuri, ultimul chiar weekend-ul trecut, atunci când a terminat pe locul 3 în Marele Premiu al Olandei.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
IERI LA 14:02

George Russell, așteptat să fie prezentat mâine de Mercedes

După ce încă din sezonul trecut s-a speculat că va ajunge la Mercedes, Geroge Russell este așteptat să fie prezentat oficial ca noul pilot al echipei în cursul zilei de mâine, potrivit celor de la Canal+. George Russell a concurat deja în monopostul Mercedes la finalul sezonului trecut, atunci când l-a înlocuit pe Lewis Hamilton la Marele Premiu din Sakhir, care fusese infectat cu COVID-19. La cursa din Bahrain, Russell a fost aproape de prima victorie în Formula 1, dar din cauza unei erori a celor de la Mercedes, a terminat pe locul 9.
În urmă cu două weekend-uri, la Spa, Russell a arătat din nou că este un pilot foarte talentat, terminând al doilea în calificări, fiind mai rapid chiar și decât Lewis Hamilton pe ploaie. În ziua de duminică nu s-a putut concura din cauza ploii și a vizibilității reduse, iar piloții au efectuat câteva tururi în spatele safety car-ului, George Russell obținând astfel primul său podium în Formula 1.
CÂND VA CÂȘTIGA GEORGE RUSSELL TITLUL MONDIAL?
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05