Sezonul a fost amânat semnificativ din cauza pandemiei de coronavirus însă urmează să înceapă cu porțile închise în puțin peste o lună. Circuitul de la Spielberg a primit și el unda verde pentru a găzdui o a doua cursă weekendul următor.
”Cele două curse de Formula 1 de pe 5 iulie și 12 de la Spielberg vor fi organizate fără spectatori”, a declarat ministrul Sănătății din Austria, Rudolf Anschober, sâmbătă. El a adăugat că cele două curse au fost aprobate după ce organizatorii F1 ”au prezentat un plan complet și profesionist” pentru a combate răspândirea COVID-19.
Sezonul din Formula 1 a întâmpinat mari probleme după anularea Grand Prix-ului Australiei în martie cu doar câteva ore înainte ca antrenamentele să înceapă. Aceasta a fost una din 10 curse care au fost anulate sau amânate, însă șeful F1, Chase Carey, a insistat că un sezon cu 15-18 curse este în continuare posibil.
Formula 1
Un nou caz "Nico Rosberg" la Mercedes? Anunțul făcut de nemți
ACUM 13 ORE
Însă speranțele lui Silverstone de a organiza curse consecutive după cele din Austria sunt mici după ce guvernul britanic a anunțat că toate persoanele care ajung în Marea Britanie trebuie să stea în carantină două săptămâni. Grand Prix-ul Olandei din 2020, care urma să revină pentru prima oară în 35 de ani, este cea mai recentă cursă anulată. Șefii Formula 1 rămân optimiști și speră că vor putea fi organizate mai multe curse fără spectatori în Europa după cea din Austria pentru ca apoi să mute circuitul în Asia, Orientul Mijlociu și America de Sud și de Nord.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2826005.jpg
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29