Formula 1 a cunoscut una dintre cele mai imprevizibile curse din istorie, weekend-ul trecut, la Monza. Pierre Gasly (Scuderia AlphaTauri Honda) a câștigat Grand Prix-ul Italiei, fiind urmat pe podium de Carlos Sainz (McLaren) și Lance Stroll (Racing Point). Șansele ca toți cei 3 piloți să încheie pe podium erau aproape imposibile, ținând cont de pozițiile ocupate în calificări (10, 3 și 8), dar și de celelalte nume uriașe din circuit, în frunte cu Lewis Hamilton, campionul din ultimele 3 sezoane.
În ciuda planurilor inițiale, cursa de la Monza a fost plină de surprize. După dezastrul din calificări, mașinile Ferrari nu și-au revenit nici la cursa propriu-zisă. Mai întâi, Sebastian Vettel a intrat în parapet în turul al 7-lea din cauza problemelor la frâne și a fost nevoit să abandoneze. Germanul a fost urmat de colegul său, Charles Leclerc, în turul cu numărul 25, astfel că niciuna dintre mașinile Scuderiei nu au încheiat cursa.
Nebunia a continuat, iar campionul mondial în exercițiu și liderul din clasamentul acestui sezon, Lewis Hamilton, a fost penalizat cu 10 secunde după ce a intrat neregulamentar la boxe, astfel că Perry Gasly a devenit liderul cursei în turul cu numărul 28 și nu a mai cedat această poziție până la final.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Un parior a dat lovitua vieţii! A prins o cotă de 167.000, pe cursa de la Monza

Deși pare incredibil, un parior a profitat din plin de situație și s-a îmbogățit, potrivit presei din Suedia. Acesta a nimerit podiumul de la Monza, mizând 20 de cenți pe o cotă impresionantă de 166.990.
Vestea a ajuns rapid și la urechile celor din Formula 1, care au postat pe pagina oficială lovitura dată de finlandez: 33,398 de dolari câștigați pe un singur eveniment.
"Imaginați-vă asta! Potrivit presei din Suedia, cineva din Finlanda a pariat 20 de cenți că podiumul va fi ocupat de Gasly, Sainz și Stroll și a câștigat 33.398 de dolari.", au scris cei de la Formula 1.

Pierre Gasly a câștigat prima sa cursă în Formula 1, pe circuitul de la Monza

Anul trecut, Gasly a revenit la Toro Roso. Până la cursa de la Monza, Gasly se clasase o singură dată pe podium. Se întâmpla la Grand Prix-ul Braziliei de anul trecut, când francezul s-a clasat pe locul 2. Ultimul pilot francez care reușise să câștige o cursă în Formula 1 a fost Olivier Panis. Se întâmpla la Grand Prix-ul de la Monaco, din 1996, când Panis se afla la constructorul Equipe Ligier.
"Sincer să fiu, este incredibil. Nu îmi dau seama dacă realizez ce se întâmplă acum. A fost o cursă nebună. Anul trecut am bifat primul meu podium, iar acum am câștigat la Monza. Nu am cuvinte. Această echipă m-a susținut enorm, mi-a oferit prima șansă în Formula 1, mi-a oferit primul podium, iar acum prima victorie. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns.", a spus Pierre Gasly, la finalul cursei de la Monza.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43