"Checo" Perez a pilotat foarte bine în prima jumătate a sezonului din Formula 1 și a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu Max Verstappen. Mexicanul s-a aflat la un moment dat la doar 15 puncte în spatele olandezului, după ce a câștigat Marele Premiu al Principatului Monaco.
Pilotul de 32 de ani a avut un regres după victoria obținută și a fost nevoit să abandoneze de două ori în ultimele trei curse, în Canada și Austria. Perez revine cu forțe proaspete după două săptămâni și a vorbit despre situația sa în calitate de concurent pentru titlul mondial:
"După un weekend greu în Austria, este bine să ne întoarcem să pilotăm și să avem o șansă să ne corectăm. Am abandonat de două ori în ultimele trei curse și nu ne putem permite asta pentru campionat, deci țintesc să schimb asta în acest weekend în Franța.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
Încă sunt în competiție pentru titlul mondial la piloți, deci personal este important de asemenea să nu mai pierd puncte. Anul trecut am obținut al doilea podium cu echipa în Franța și vreau să repet asta", a declarat Perez, citat de site-ul oficial Formula 1.
Mexicanul a vorbit în continuare despre provocările pe care le va întâmpina pe circuitul din Paris: "Paul Ricard este un circuit provocator, pentru că există diferite linii de pilotat pe care poți merge în viraje și nu este ușor șă știi care este cea mai bună de folosit.
Temperaturile înalte vor fi de asemenea un factor în acest weekend, din punct de vedere fizic se pare că va fi o cursă care va cere mult și va trebui să vedem cum va merge cu degradarea pneurilor din cauza căldurii."
Citește și:

Verstappen a vorbit și el despre MP al Franței

Pilotul olandez de la Red Bull a prefațat la rândul său weekend-ul din Franța, unde s-a impus în urmă cu un an. Verstappen caută un nou succes pentru a se distanța în clasamentul piloților, după ce piloții Ferrari și-au adjudecat ultimele două victorii, la Silverstone și Red Bull Ring.
"Am avut un rezultat bun anul trecut în Franța ca echipă. Circuitul are multe viraje tehnice și de viteză mare pe final, deci va fi important să avem grijă de pneuri, mai ales ținând cont că o să fie un weekend foarte cald. Aștept cu nerăbdare altă săptămână de cursă, unde ne putem îmbunătăți performanța din Austria și să învățăm din rezultatul de data trecută."
Marele Premiu al Franței va începe mâine, cu primele două sesiuni de antrenamente, iar cursa va avea loc duminică, de la ora 16:00.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54