Hamilton a încheiat cursa de la Monza abia pe locul 7, după ce a fost penalizat. În ciuda deznodământului inedit de la Grand Prix-ul Italiei, pilotul de la Mercedes a demonstrat încă o dată că are o atitudine de mare campion și i-a transmis un mesaj superb lui Gasly, aflat la prima sa victorie din carieră.
"Vreau să îl felicit pe Pierre Gasly pentru victoria extraordinară. O merită din plin. Deși nu îmi place să pierd, mă bucur pentru provocarea de astăzi. Tot ce putem face este să continuăm lupta și să nu renunțăm vreodată. Le mulțumesc tuturor din echipa mea pentru sprijinul continuu.", a scris Lewis Hamilton, pe contul de Twitter.
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
IERI LA 11:23

Pierre Gasly a câștigat prima sa cursă în Formula 1, pe circuitul de la Monza

Până la cursa de astăzi de la Monza, Gasly se clasase o singură dată pe podium. Se întâmpla la Grand Prix-ul Braziliei de anul trecut, când francezul s-a clasat pe locul 2.
Pierre Gasly a debutat în Formula 1 la Grand Prix-ul din Malaezia, în 2017. La vremea respectivă, francezul pilota pentru Toro Rosso, care mai târziu avea să se transforme în Scuderia AlphaTauri Honda.
După 2 ani petrecuți la Toro Rosso, Gasly a plecat la Red Bull, unde urma să fie coechipierul lui Max Verstappen, după despărțirea constructorului de Daniel Ricciardo. Cel mai bun rezultat al său alături de Red Bull a avut loc la Grand Prix-ul Marii Britanii, când a încheiat pe poziția a 4-a.
"Sincer să fiu, este incredibil. Nu îmi dau seama dacă realizez ce se întâmplă acum. A fost o cursă nebună. Anul trecut am bifat primul meu podium, iar acum am câștigat la Monza. Nu am cuvinte. Această echipă m-a susținut enorm, mi-a oferit prima șansă în Formula 1, mi-a oferit primul podium, iar acum prima victorie. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns.", a spus Pierre Gasly, la finalul cursei de la Monza.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10