Fost pilot austriac și în prezent consilier şi şef al programului de dezvoltare la constructorul Red Bull, Marko a dezvăluit o idee inedită pe care se gândește s-o implementeze în următoarea perioadă.
Șeful Red Bull susține că ar fi în avantajul tuturor piloților să contracteze virusul Covid-19 încă de pe acum, pentru a putea dezvolta un sistem imunitar puternic în viitor. Marko a și detaliat "proiectul", spunând că se gândește la organizarea unei tabere speciale, în urma căreia piloții să fie apți pentru noul sezon.
"Acum ar fi momentul ideal pentru piloți să se infecteze. Cu toții sunt bărbați tineri și puternici, cu o sănătate foarte bună. Dacă ar contracta încă de acum virusul, cu siguranță ar fi pregătiți pentru noul sezon, indiferent când va începe. Ca să vă spun sincer, ideea mea n-a fost foarte bine primită.
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 13 ORE
Avem 4 piloți de Formula 1 și 8 sau 10 juniori, iar planul meu era să organizăm o tabără în care să-i pregătim atât din punct de vedere fizic, cât și mental, în lupta cu coronavirusul.", a fost soluția expusă de Marko, pentru ORF.

Marko: "Cel mai bine ar fi ca Verstappen să fie infectat"

Max Verstappen (22 ani), pilotul numărul 1 de la Red Bull, este extrem de panicat din cauza ştirilor pe care le aude despre pandemia de coronavirus. Olandezul se teme că va fi infectat şi el, motiv pentru care îl sună frecvent pe Helmut Marko pentru a-i alunga temerile.
Acesta din urmă, cunoscut mai ales pentru ce a realizat în cursa de 24 de ore de la Le Mans, la începutul anilor '70, a dovedit lipsă de empatie, venind cu o declaraţie care a stârnit vâlvă.
"Max e îngrozit de coronavirus. Mă sună şi îmi spune cât de rău se teme că va contacta virusul. Cel mai bine ar fi să îl ia. Are 22 de ani, nu se află în grupul de risc, iar după aceea va fi 100% din punct de vedere mental.
Coronavirusul nu este mult mai periculos decât gripa. Trebuie să contracarăm frica aceasta care ne este inoculată, nu să o susţinem. Cei mai mulţi dintre pacienţi se sting din viaţă din cauza afecţiunilor pre-existente.", a spus Helmut Marko, pentru Marca.

Când va începe noul sezon de Formula 1

Grand Prix-ul Azerbaidjanului a devenit a 8-a cursă suspendată din cauza coronavirusului.
Cursa era programată pe 7 iunie, însă organizatorii din Azerbaidjan au anunțat că pandemia le-a dat planurile peste cap, motiv pentru care cursa va fi amânată.
"După mai multe discuții cu oficialii Formula 1, FIA și Guvernul Republicii Azerbaidjanului, s-a luat decizia ca Grand Prix-ul de pe 7 iunie să fie suspendat, din cauza pandemiei de Covid-19. Hotărârea a fost luată de autoritățile locale, care au urmat sfatul experților.", este comunicatul emis de Baku City Circuit.
Așadar, debutul noului sezon se va amâna, cel mai probabil, pentru data de 14 iunie, atunci când va avea loc Grand Prix-ul Canadei.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
24/01/2022 LA 16:48
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55