Anunțul făcut de Ferrari și Sebastian Vettel la începutul acestei săptămâni continuă să producă valuri în Formula 1. Faptul că Vettel nu va mai continua după sezonul 2020 la Scuderia Ferrari va produce mai multe schimbări și la alte echipe, anunță Reuters.
Spaniolul Carlos Sainz Jr este principalul favorit să fie pilotul secund al celor de la Ferrari în sezonul următor, urmând ca Charles Leclerc să fie mare pariu al constructorului italian.

Efect de domino

Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
IERI LA 18:36
Însă nu va fi un schimb de piloți între Ferrari și McLaren. Asta pentru că locul lui Sainz Jr la McLaren ar urma să fie luat de Daniel Ricciardo! Australianul a mai fost aproape de McLaren în 2018 când a plecat de la Red Bull, însă a ales-o atunci pe Renault.
Au existat și speculații că Fernando Alonso, cel care a părăsit Formula 1 în 2018, ar putea să revină la Renault, echipa cu care a câștigat titlurile mondiale din 2005 și 2006.
Văd un scenariu cu Sainz la Ferrari, Ricciardo la McLaren și asta eliberează locul la Renault care probabil ar fi al lui Alonso | Martin Brundle, fost pilot F1, actual analist Sky Sports
În schimb, viitorul lui Sebastian Vettel este unul incert, existând și posibilitatea unei retrageri. "Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ne-a făcut pe toți să reflectăm la adevăratele priorități din viață" spunea Vettel în comunicatul emis de Ferrari marți dimineață. Cei de la Red Bull au respins varianta unei reveniri a lui Vettel.
Atât Sainz Jr, cât și Ricciardo urmează să-și încheiele contractele la finalul acestui sezon. Până în acest moment nu au existat comentarii din partea Ferrari, McLaren sau Renault.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36