Porsche și Audi vor intra în Formula 1, potrivit șefului companiei lor mamă Volkswagen. Consiliul de administrație este mulțumit că vor câștiga mai mulți bani concurând decât rămânând în afară, potrivit directorului executiv, Herbert Diess.
Vestea reprezintă un impuls major pentru Formula 1 înainte de Marele Premiu de la Miami, din acest weekend, după cum a punctat Daily Mail. "Tocmai am rămas fără argumente împotriva intrării", a spus Diess.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
ACUM 6 ORE
Este posibil ca Porsche să fie partener cu Red Bull, lucrând la noul motor de funcționare a echipei, înainte de următorul set de reglementări privind sezonul 2026. Parteneriatul ar putea fi cunoscut sub numele de Red Bull-Porsche.
Audi caută să cumpere o echipă existentă, Sauber fiind favorită în acest sens. McLaren, Aston Martin și Williams au fost, de asemenea, echipele asupra cărora s-au făcut speculații în legătură cu producătorul german.

Porsche și Audi se pregătesc să intre în Formula 1. Unde verde de la compania-mamă

Volkswagen cântărește de câțiva ani posibilitatea de a intra în F1, fiind la discuțiile cu privire la regulile actuale ale motoarelor. În cele din urmă, compania s-a hotărât să nu participe. Dar vicepreședintele Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, a dezvăluit anul trecut că va lua în considerare din nou o participare în Formula 1, atâta timp cât li se potrivesc noile reguli legate de motor.
Odată ce noile reguli de motor ale F1 au fost confirmate luna trecută, consiliul de conducere VW a aprobat ideea ca Porsche și Audi să intre în F1.Deși nu au definit încă regulamentul motorului, direcția oficialilor F1 către care vor să se îndrepte este deja clară.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
IERI LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
IERI LA 10:19