”Va dura ceva până o să realizez cu adevărat ce se întâmplă. Am mers la intensitate maximă toată cursa. Încă sunt în modul de cursă, mental vorbind. Nu pot să găsesc cuvintele în acest moment”, a declarat Hamilton.
”Aș fi putut doar să visez să ajung unde sunt astăzi. Nu am avut o bilă magică care să-mi spună ce echipă să aleg, dar am ajuns la această echipă minunată cu acești oameni grozavi și iată-mă aici”, a adăugat el.
”Ce pot să vă spun este că încerc să mă bucur de acest succes și de curse în fiecare zi. Tot ce facem împreună, mergem toți în aceeași direcție și de aceea avem acest succes. Îl avem pe tata aici, ceea ce este grozav și mama mea vitegră, Linda și Roscoe (câinele lui Lewis). Este o zi minunată”, a afirmat britanicul.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02

LEWIS HAMILTON, 92 VICTORII ÎN FORMULA 1

Britanicul a avut nevoie de doar 13 ani pentru a doborî una dintre cele mai importante borne din Formula 1. Lewis Hamilton obținea prima victorie în Marele Circ chiar în sezonul de debut, în 2007, în Canada, alături de McLaren, într-un Grand Prix în care obținuse și primul său pole position din carieră. Hamilton a câștigat 21 de curse pentru McLaren, restul de 71 de victorii fiind alături de Mercedes, echipă pentru care concurează începând cu 2013.
Michael Schumacher adunase cele 91 de victorii în Formula 1 de-a lungul a 14 ani. Germanul a câștigat prima cursă în 1992, în Belgia, într-un monopost Benetton - pentru care a câștigat și primele două titluri mondiale. 72 dintre victoriile lui Schumi au venit între 1996 și 2006, când acesta a concurat pentru Ferrari.

CLASAMENTUL FINAL ÎN MARELE PREMIU AL PORTUGALIEI:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes)
3. Max Verstappen (Red Bull)
4. Charles Leclerc (Ferrari)
5. Pierre Gasly (Alpha Tauri)
6. Carlos Sainz (McLaren)
7. Sergio Perez (Racing Point)
8. Esteban Ocon (Renault)
9. Daniel Ricciardo (Renault)
10. Sebastian Vettel (Ferrari)
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05