Formula 1

Primul interviu al lui Carlos Sainz după ce a semnat cu Ferrari: "Am trăit intens ultimele 2 luni"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Carlos Sainz și Sebastian Vettel

Credit imagine: Getty Images

DeSebastian Ujica
20/05/2020 la 06:15

Carlos Sainz Jr a acordat primul interviu după anunțul că va ajunge la Ferrari din sezonul viitor.

Carlos Sainz Jr îi va lua locul lui Sebastian Vettel din sezonul următor la Ferrari. Pilotul spaniol de 25 de ani a acordat primul interviu pentru presa din Spania după anunțul oficial de săptămâna trecută.

Când aveam 17 ani eram naiv și optimist, credeam că dacă ajungi în F1 ai reușit, ceea ce nu știam era că va fi atât de dificil, cum a fost anul acela din GP3 sau decizia cu locul de la Toro Rosso. Dacă mi s-ar fi spus că voi fi la Toro Rosso, la Renault, la McLaren și că un an mai târziu voi semna cu Ferrari, aș fi căzut în fund
Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 6 ORE

"Acum încep să înțeleg mai bine sportul, F1 are mereu surprize, atât plăcute cât și neplăcute. Trebuie să fii pregătit pentru orice și să rămâi concentrat pe ceea ce poți controla, să dai totul și să speri că lucrurile vor fi favorabile. Semnarea unui contract în mijlocul unui pandemii este ceva foarte rar, dar am trăit intens ultimele 2 luni. Am reușit să gestionăm bine situația, eu cu tatăl meu și cu vărul meu"

Sainz rămâne concentrat pe sezonul rămas la McLaren - nu se gândește deocamdată la ce va fi la Ferrari.

Fundația construită în 2019 (la McLaren) este foarte bună, trebuie să facem niște schimbări, însă nu radicale. Trebuie îmbunătățite anumite detalii, precum exploatarea unor diferite departamente ale fabricii. O echipă de F1 e atât de mare și are atâția oameni, însă tu ești pilot de F1 și oamenii vor să-ți știe opinia. Înțeleg că oamenii vor să mă vadă în roșu, luptând pentru podium și victorii, dar îmi place să fac lucrurile cum trebuie.

"Mai am un an la McLaren și vreau să fac lucrurile mai bine (ca anul trecut). Sunt foarte atașat de ei și recunoscător, vreau să închei cu un succes. Când vom reîncepe sezonul, voi lasă orice gând legat de Ferrari într-un sertar și mă voi gândi doar la McLaren pentru că au fost buni cu mine, s-au bucurat pentru mine și asta e ceva ce nu voi uita. Vreau să plec de la McLaren ca un gentleman, este principalul meu obiectiv. Atenția va exista oricum, dacă vom avea un an bun va fi un mesaj puternic"

Sainz abia așteaptă să revină competițiile

M-am cam săturat să stau acasă acum. Primele săptămâni mă gândeam doar la dietă și sport, însă acum au tot trecut săptămânile și pare că nu se mai termină. Vreau să merg la Londra și să fac ceva, orice, să lucrez la McLaren. N-am mai concurat din decembrie și acest lucru se va vedea când vom începe. Dacă vor fi mai multe accidente? Nu ar trebui, suntem piloți în Formula 1 și suntem talentați. Aspectul fizic va avea un impact mai mare pentru că e greu atâtea luni fără să fii în mașină

Sainz speră într-o revenire a compatriotului său, Fernando Alonso. Acesta este în discuții cu Renault pentru 2021, în condițiile în care Daniel Ricciardo a ales să meargă la McLaren, chiar în locul lui Sainz.

Sunt sigur că vrea să se întoarcă. F1 este pentru cei mai buni iar Fernando este unul dintre ei. Mi-ar plăcea să-l avem și să mă lupt cu el. El poate să decidă ce pilot vrea să fie, poate să facă orice își dorește. Să vedem ceea ce îl face cel mai fericit

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Formula 1

Lewis Hamilton la Ferrari? Lovitura anunțată de Sky Sports: "Nu este imposibil!"

21/05/2020 LA 06:20
Formula 1

"Dacă Ferrari a făcut asta, e o nebunie" Un fost campion din F1 nu înțelege ce se întâmplă cu Vettel

19/05/2020 LA 08:52
Subiecte asemănătoare
Formula 1McLarenFerrariRenaultMai multe
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 6 ORE

Ultimele videoclipuri

Formula 1

Lansare AlphaTauri Honda F1

00:07:00

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe