Cursa de ieri din Abu Dhabi a fost câștigată dramatic de Verstappen, după ce cu doar câteva cure înainte de finalul unei curse care nu avea cum să îi scape, în condiții normale, lui Hamilton, Nicholas Latifi a ieșit în decor.
Restul e istorie: safety carul a intrat pe circuit, Verstappen a profitat de acest lucru pentru a-și schimba pneurile, iar directorul cursei, Michael Masi, a luat decizia ca mașinile interpuse între Hamilton și Verstappen să îi permită olandezul să depășească înainte să fie steag verde. Ca atare, "MaxMax" a venit în roata lui Hamilton și, deși a avut doar un tur la dispoziție să îl depășească, misiunea a fost o formalitate.

Șeful de la Red Bull, discurs controversat după succesul lui Hamilton

Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 2 ORE
Succesul lui Verstappen - altfel meritat, după cum a arătat în întregul sezon - a fost guvernat de șansă ieri, însă Red Bull a celebrat fără să țină cont de acest lucru. Nimic de comentat, evident, dar atitudinea lui Christian Horner, team-principalul echipei, a deranjat mulți fani. Pe lângă faptul că a pus presiune pe directorul cursei să ia decizia pe care a luat-o, Horner a avut un discurs ușor deplasat. Astfel, el i-a promis lui Latifi cadou pe viață în băutura energizantă care sponsorizează echipa. S-a creat astfel senzația că un pilot care a ieșit în decor e recompensat, doar pentru că a ajutat-o pe Red Bull indirect, un fapt care nu are legătură cu fair-playul sau cu un discurs de învingător.
"Mulțumesc Nicholas Latifi că ai adus safety carul pe circuit. Va primi Red Bull pe viață gratis, cu siguranță. Aveam nevoie ca ceva să se întâmple în ultimele 10 tururi, iar Zeii curselor au fost cu noi. Vreau să îi felicit și pe cei care au ridicat imediat mașina lui Latifi, dar și pe directorul cursei pentru decizia luată", a spus Horner pentru Channel 4.
Horner a avut puterea să îl felicite pe Hamilton, cel care lupta pentru a intra în istorie. Dacă ar fi cucerit al 8-lea titlu mondial din carieră, britanicul l-ar fi depășit pe Schumacher, cel alături de care deține recordul all-time de 7 titluri.
"Tot creditul pentru Hamilton, a fost un oponent fenomenal tot anul. E un campion uriaș și să îl învingi te face să te simți și mai special", a mai spus team principalul de la Red Bull.
Trebuie amintit și faptul că Mercedes a făcut două contestații oficiale, ambele respinse de FIA, după discuții care au durat 4 ore. Probabil teamul german își va căuta dreaptatea la TAS.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43