Helmut Marko, consilierul tehnic de la Red Bull, se teme că motorul mașinii Mercedes a lui Lewis Hamilton s-ar putea dovedi a fi factorul decisiv în lupta pentru titlu cu Max Verstappen.
Britanicul a câștigat ultimul Mare Premiu de Formula 1, desfășurat duminică, în Brazilia, după un weekend impresionant în care a recuperat 25 de locuri combinat pe grilă (în cursa de sprint de sâmbătă și întrecerea propriu-zisă desfășurată o zi mai târziu).
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Astfel, distanța la vârf dintre Max și Lewis s-a redus la 14 puncte, cu trei curse înainte de finalul sezonului.

"Racheta" lui Lewis Hamilton stârnește temeri mari în echipa lui Max Verstappen

Marko a susținut că Red Bull ar putea fi în dezavantaj dacă Mercedes "își menține avantajul la motor".
"Nu au fost două rachete, ci una. Doar mașina lui Hamilton are un astfel de surplus incredibil pe linii drepte", a adăugat oficialul Red Bull
Conform unor grafice, în cursa de la Interlagos, Hamilton a avut un plus de 15,2 km/h viteză față de Verstappen la sfârșitul liniei drepte de la start/sosire.
https://i.eurosport.com/2021/11/05/3248885.jpg
Într-un interviu separat pentru postul de televiziune austriac ORF, Marko a mai spus despre motorul nou cu ardere internă a lui Hamilton: "Nu am văzut un astfel de motor de la Mercedes în ultimii ani, din câte îmi amintesc. Și este doar unitatea electrică a lui Hamilton. Toate celelalte mașini cu motor Mercedes sunt în limitele normale. Mercedes a făcut o capodoperă pentru a evoca o astfel de rachetă în această etapă crucială. Hamilton a câștigat pe linii drepte. Max a fost în medie cu două până la trei zecimi mai rapid în sectorul de mijloc, a riscat totul, dar a trebuit să conducă la limită.Desigur, asta a avut o influență și asupra pneurilor. Dar a fost singura modalitate de a nu fi prins în linie dreaptă".
Următorul Mare Premiu de Formula 1 este programat duminică, în Qatar, iar Versatppen și Hamilton vor fi, probabil, din nou în prim-plan
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32