Max Verstappen este într-o poziție bună pentru a spera la al doilea titlu consecutiv în Formula 1. După doar 7 curse scurse din acest sezon, olandezul este lider în clasamentul piloților, dar avantajul său față de Charles Leclerc și Sergio Perez este unul fragil.
La ultimul Grand Prix, desfășurat la Monte Carlo, Verstappen a terminat abia pe locul 3. Cursa a fost câștigată de colegul său, Sergio Perez, care a obținut astfel prima victorie a sezonului și a 3-a din carieră. Dacă în anii precedenți mexicanul s-a dedicat total cauzei lui Verstappen, în acest sezon pare dispus să lupte pentru propriul interes, iar acest lucru poate crea o stare de tensiune în sânul echipei austriece.
Citește și:
Marele Premiu al Marii Britanii
Max Verstappen a tras un semnal de alarmă înainte de Silverstone! Ce îl îngrijorează pe olandez
02/07/2022 LA 09:39

Max Verstappen ar trebui ajutat mai mult de Red Bull, consideră tată său

Tatăl lui Max Verstappen, Jos Verstappen, a avut un mesaj dur la adresa șefilor de la Red Bull, fiind nemulțumit că strategia echipei nu a fost făcută pentru a-l ajuta pe campionul mondial să obțină o clasare mai bună la Monte Carlo. În plus, Verstappen Senior acuză că mașina pe care o pilotează fiul său nu se potrivește calităților acestuia, iar acest lucru i-ar putea afecta rezultatele în acest sezon.
"Red Bull a obținut un rezultat bun, dar, în același timp, a depus puține eforturi pentru a-l ajuta pe Max să ajungă în față. El a terminat pe locul al treilea, dar asta se datorează greșelii celor de la Ferrari la a doua oprire a lui Charles Leclerc. Liderul campionatului, Max, nu a fost ajutat în acest sens de strategia echipei sale. Aceasta s-a întors complet în favoarea lui Checo Perez. A fost dezamăgitor pentru mine și mi-ar fi plăcut să fie diferit pentru liderul campionatului. Mi-ar fi plăcut să mizeze pe Max, dar bineînțeles că nu sunt în totalitate obiectiv. Crec că lui Max i s-au pierdut 10 puncte aici, iar în condițiile în care nu a terminat două curse fiecare punct e important.
Nu uitați că Ferrari are în prezent o mașină mai bună, mai ales în calificări. Mașina lui Max pur și simplu nu are deocamdată caracteristicile stilului său de condus. Max are mult prea puțină aderență la puntea din față. Și mai ales la Monte Carlo, cu toate acele viraje scurte, ai nevoie de o mașină care să fie mai rapidă în viraje. A fost foarte greu", a scris Jos Verstappen pe blogul personal.
Astfel, Chirstian Horner are de rezolvat o preoblemă delicată și trebuie să calmeze urgent spiritele, înainte ca lucrurile să se degenereze într-un adevărat război intern, care cu siguranță va afecta formația pe care o conduce.
Faptul că Sergio Perez este extrem de important pentru Red Bull o dovedește prelungirea contractului său, care a fost oficializată la două zile după victoria din Principat. Mexicanul își va juca cu siguranță cărțile în acest sezon și e greu de crezut că se va da la o parte dacă va avea posibilitatea să câștige noi curse și să urce în clasament.
Clasamentul piloților
 • 1.Max Verstappen - 125 puncte
 • 2.Charles Leclerc - 116 puncte
 • 3.Sergio Perez - 110 puncte
 • 4.George Russell - 84 puncte
 • 5.Carlos Sainz - 83 puncte
 • 6.Lewis Hamilton - 50 puncte
Clasamentul pe echipe
 • 1.Red Bull - 235 puncte
 • 2.Ferrari - 199 puncte
 • 3. Mercedes - 134 puncte
 • 4.McLaren - 59 puncte
 • 5.Alfa Romeo - 41 puncte
Marele Premiu al Marii Britanii
Hamilton dă semne de viață la Silverstone! A fost al 2-lea în prima zi de antrenamente, după Sainz
01/07/2022 LA 16:30
Marele Premiu al Canadei
Christian Horner, încântat de prestația lui Verstappen din Canada: "E în cea mai bună formă"
22/06/2022 LA 08:12