Charles Leclerc, Max Vestappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen au fost cei care nu au îngenunchiat înainte de cursa de la Spielberg.
Leclerc și-a motivat decizia după cursă: "Gesturile zilnice contează mai mult decât cele formale. Cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul din viața noastră de zi cu zi. Nu mă interesează gesturile formale care ar putea fi considerate controversate în unele țări. Nu mă voi pune în genunchi, dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin angajat decât alții în lupta împotriva rasismului”.

Reacția lui Lewis Hamilton

Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02
Hamilton a reacționat și el după decizia piloților: "Încă este un mesaj foarte puternic, dar indiferent dacă îngenunchezi sau nu, gestul acesta nu va schimba lumea. Problema globală este mult mai mare decât un gest aşa mic ca acesta.", a afirmat Lewis Hamilton, informează BBC.
"Nu ştiu dacă vor mai fi alte oportunităţi de a face acest gest. Cu siguranţă nu vreau să-l facă în timpul intonării imnurilor naţionale. Dar, ceea ce pot afirma cu siguranţă este că voi continua să încerc să-mi îmbunătăţesc educaţia şi să-i încurajez şi pe alţii să facă la fel”, a precizat el.
Nu vreau ca oamenii să se simtă obligaţi să o facă. Vreau ca lumea să fie entuziasmată pentru că ia parte la această schimbare.", a adăugat britanicul.

Clasamentul final de la Marele Premiu al Austriei

1. Bottas
2. Leclerc
3. Norris
4. Hamilton
5. Sainz
6. Perez
7. Gasly
8. Ocon
9. Giovinazzi
10. Vettel
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05