Rutierul Red Bull-Honda a avut două manevre la limita regulamentului, în disputa pentru locul 1, cu Hamilton, comisarii de cursă fiind nevoiți să intervină. Inițial, batavul a fost penalizat cu 5 secunde, după ce a tăiat o șicană pentru a nu fi depșit de rival, dar, după cursă, pedeapsa a crescut cu încă 10 secunde. Din fericire pentru fanii lui, această nouă penalizare nu schimbă clasamentul, Verstappen sosind la peste 15 secunde diferență de locul 3, ocupat de Valtteri Bottas.
"S-au întâmplat multe lucruri cu care nu sunt de acord. Este ceea ce este, nu vreau să vorbesc prea mult despre ce s-a întâmplat. Am încetinit pentru că am vrut să îl las să treacă. Nu a vrut să mă depășească și ne-am atins. Nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo. Dar nu trebuie să căutăm titluri de presă, nu merită. Părerea mea este diferită de cea a oficialilor. Eu și Lewis avem același număr de puncte și acest lucru este incitant pentru Formula 1. Dar vorbim mai mult despre penalizări decât despre F1 și este păcat", a spus Verstappen, citat de Marca.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Pentru prima oară din 1974, doi piloți au același număr de puncte înainte de ultima etapă.
CITEȘTE ȘI:
VERSTAPPEN, DEVASTAT DUPĂ CE A FOST ÎNVINS DE HAMILTON. IMAGINI INCREDIBILE: CUM A FOST SURPRINS OLANDEZUL

Mercedes, discurs ponderat împotriva lui Verstappen

"Sunt mulțumit că am rămas pe circuit, nu înțeleg de ce a frânat atât de tare", a spus Hamilton, nedorind să dezvolte foarte mult subiectul. Englezul a preferat să își savureze victoria și să se concentreze la ce va urma, peste doar o săptămână.
Nici șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, nu s-a grăbit să vină cu acuze dure la adresa olandezului, așteptând toate datele. Wolff vrea să vadă cât de mult a decelerat Verstappen, înainte să îl condamne pentru gestul făcut.
"Trebuie să vedem telemetria, așa că nu vreau să mergem prea departe cu discuțiile. Prefer să aștept telemetria înainte de a da vreun verdict. Nu a fost o ciocnire puternică, dar ar fi putut fi. Noi ne-am dori să avem curse grozave și cel mai bun om să câștige", a spus Wolff.
Titlul în Formula 1 în acest an se va decide, așadar, în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi. Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina.
În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații. Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50