Toto Wolff, numărul 1 de la Mercedes, a declarat ieri că Lewis Hamilton e cu moralul la pământ după cursa din Abu Dhabi, acolo unde Max Verstappen a cucerit titlul mondial din Formula 1. Acesta nu știe în acest moment dacă septuplul campion mondial va mai continua și din sezonul viitor, chiar dacă are contract cu Mercedes și pentru 2022.
"Nu va depăși niciodată durerea și suferința de duminică. Sper ca Lewis să continue să piloteze, pentru că este cel mai bun pilot al tuturor timpurilor, dar nu pot să garantez acest lucru", a spus Wolff.
Max Verstappen a fost informat despre aceste afirmații făcute de șeful Mercedes, dar nu vede niciun motiv pentru care Hamilton să nu continue. Dimpotrivă, un mare campion este ambiționat de eșecuri și vrea să își ia revanșa.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Nu îmi pare rău pentru el, dar pot să înțeleg că este dureros. Dar așa sunt cursele. A câștigat deja un titlu astfel (n.r. cel din 2008, când l-a învins în ultimul tur pe Massa, la Interlagos), va ști să gestioneze situația. Am câștigat pe pistă titlul mondial și nimeni nu îmi poate lua asta. Pot să înțeleg că Lewis nu este fericit, dar astea sunt cursele, știi că asemenea lucruri se pot întâmpla. Dacă se uită înapoi la ceea ce a realizat, va găsi alinare. Va putea lupta pentru al optulea titlu și o va face anul viitor. Nu văd vreun motiv pentru care să plece acum din Formula 1", a spus Verstappen la conferința de presă premergătoare Galei Premiilor FIA.
CITEȘTE ȘI:
OFICIAL: MERCEDES NU MAI MERGE LA TAS! "FELICITĂM RED BULL ȘI PE VERSTAPPEN PENTRU VICTORIE"

Cum a sărbătorit Verstappen titlul mondial din Formula 1

Olandezul nu a avut mult timp să sărbătorească primul titlu mondial obținut de un sportiv din țara sa în Merele Circ. O mică petrecere și obligațiile contractuale l-au împiedicat să aibă parte de odihna pe care și-o dorea după un sezon foarte greu. În plus, marți Max Verstappen a participat la primele teste post-sezon de pe circuitul Yas Marina.
"Am băut un pahar duminică. Sau mai mult de unul (n.r. râde). M-am trezit luni la 13:00 sau cam așa ceva, crezând că am ziua liberă. Dar nu a fost așa. Am avut o zi de filmare. Am avut o mare durere de cap și aveam nevoie să mă odihnesc. Încă îmi este somn. Am încercat să fiu perfect tot anul. Marți m-am întors pe pistă și am condus foarte bine", a mai explicat pilotul batav.
Sună grozav să fii campion mondial. Dar pentru mine satisfacția e mai mare când mă gândesc la orele, zilele și anii de muncă. Este o încununare a tot ce am făcut, este incredibil să fiu aici după un an foarte greu | Max Verstappen
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42