Neamțul a decis să anunțe retragerea sa în ziua în care și-a inaugurat contul personal pe social media. Colegii săi de pe pistă nu au rămas indiferenți la aflarea veștii și au postat diferite mesaje, prin care și-au arătat mulțumirea față de cvadruplul campion mondial.
Lewis Hamilton, unul dintre rivalii lui Vettel de-a lungul carierei sale, a postat pe contul său de Instagram un mesaj pentru fostul pilot al lui Red Bull și Ferrari.
"Sebastian, este o onoare să te numesc un rival și o onoare și mai mare să te numesc prietenul meu. Părăsești acest sport mai bine decât atunci când l-ai găsit și acesta este întotdeauna obiectivul. Nu am niciun dubiu că orice urmează pentru tine va fi entuziasmant, cu însemnătate și satisfăcător. Te iubesc, omule."
Formula 1
Mark Webber, despre rivalitatea sa cu Vettel de la Red Bull. Ce a spus despre luptele la titlu
ACUM 7 ORE
Citește și:
Mick Schumacher a postat la rândul său un mesaj pentru Vettel, care a avut un rol de mentor în dezvoltarea fiului septuplului campion mondial.
"Sunt foarte trist că pleci, dar în același timp sunt fericit pentru tine și pentru acest nou capitol din viața ta. Ai fost și ești o persoană atât de importantă pentru mine și sunt recunoscător pentru prietenia noastră. Îți mulțumesc pentru tot în ce ai contribuit la sportul pe care îl iubim, abia aștept ultimele curse împreună. Mulțumesc, Seb – ești o inspirație."
Max Verstappen, actualul superstar de la Red Bull, a vorbit și el despre legenda echipei austriece, alături de care a câștigat cele patru titluri mondiale: "Felicitări, Seb, pentru o carieră incredibilă. Sunt foarte fericit că am împărțit circuitul cu tine, haide să facem ultimele tale curse geniale din nou."
Vettel a primit mesaje din partea multor piloți, inclusiv de la triplul campion mondial și legenda sportului cu motor, Jackie Stewart.
"Patru titluri mondiale, 53 de victorii și întodeauna îndrăzneț! Felicitări, Sebastian, pentru o carieră care va rămâne în cărțile din istorie drept una dintre cele mai bune din toate timpurile", a fost mesajul lui Stewart.
"Ce persoană și ce pilot. O să-ți ducem dorul, Sebastian", a postat Charles Leclerc.

Mesajele echipelor pentru Vettel

Constructorii au ținut să îl felicite la rândul lor pe Vettel pentru cariera sa, în care a pilotat pentru BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari și Aston Martin.
"Danke, Sebastian. Mulțumim pentru vremurile bune", au postat cei de la Red Bull.
"A fost o onoare să împărțim atât de multe amintiri cu tine în Formula 1. Așteptăm să ne bucurăm de ultimele curse cu tine în padoc. Mult noroc în viitoarele tale provocari din viață", a fost mesajul echipei din Maranello.
"Statut de legendă. Felicitări pentru o carieră remarcabilă, Sebastian. Un campion pe circuit și în afara lui", au postat echipa McLaren.
Sebastian Vettel ca continua ultimul său sezon în Formula 1 în acest weekend, în Marele Premiu al Ungariei.
Formula 1
Sainz știe cum Ferrari încă poate câștiga lupta cu Red Bull. Declarația pilotului spaniol
IERI LA 13:46
Formula 1
Oscar Piastri neagă semnarea unui contract cu Alpine pentru 2023! Ce a anunțat pilotul australian
02/08/2022 LA 17:39