Marele Premiu al Italiei a avut parte de un nou episod al luptei la titlu între Lewis Hamilton și Max Verstappen. În turul cu numărul 26, cei doi piloți au fost implicați într-un incident care i-a scos din cursă, după ce monopostul olandezului s-a urcat peste monopostul campionului mondial. Datorită dispozitivului Halo, criticat înainte de implementarea sa în 2018, s-a evitat o tragedie, acesta protejându-i capul lui Lewis Hamilton de monopostul lui Verstappen.
În urma acestui incident, Max Verstappen a fost penalizat de comisarii de cursă cu trei locuri pe grilă la cursa următoare, care va avea loc la Sochi, în Rusia. Lewis Hamilton a declarat că va merge să fie consultat de un specialist înainte de Marele Premiu al Rusiei, deoarece simte ceva la gât. Cu toate acestea, Lewis Hamilton a fost prezent la mai puțin de 48 de ore de la incident la New York, acolo unde a participat la Met Gala.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
IERI LA 16:48

Helmut Marko: "Toate poveștile din jurul acestui incident sunt trase de păr de către Mercedes"

Consultant la Red Bull Racing, Helmut Marko a făcut câteva declarații prin care îi acuză pe cei de la Mercedes că au exagerat în legătură cu acest incident, încercând să îl scoată pe Verstappen țap ispășitor. Acesta consideră echipa lui Hamilton a încercat să facă un show mediatic din tot acest incident, încercând să îl facă pe Hamilton:
"A fost un incident de cursă normal. Toate poveștile din jurul acestui incident sunt trase de păr de către Mercedes. Verstappen era deja ieșit din mașină când Hamilton încerca să revină pe circuit. Mașina medicală a văzut asta și a mers mai departe. Apoi avem un show mediatic din care să pară că sărăcuțul de Hamilton a fost deodată rănit", a declarat Helmut Marko pentru publicația Osterreich.
Mai mulți fani ai englezului l-au acuzat pe Verstappen că nu a verificat starea în care se afla Hamilton după incident. Cu toate acestea, Hamilton a încercat să revină pe circuit, până când i s-a spus de la boxe să oprească motorul, lucru remarcat cel mai probabil de către pilotul olandez.
În acest weekend, Formula 1 va lua o pauză, urmând să revină în weekendul 24-26 septembrie, atunci când va avea loc Marele Premiu al Rusiei. În acest moment, Max Verstappen conduce clasamentul pe piloți, cu 226,5 puncte, fiind urmat de Lewis Hamilton, care are 221,5 puncte.
În ceea ce privește clasamentul constructorilor, Mercedes se află pe primul loc cu 362,5 puncte, în timp ce Red Bull Racing este pe locul al doilea, cu 344,5 puncte.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42