După 7 ani în care a dat mașina câștigătoare în F1, Mercedes a avut în 2021 o concurență acerbă din partea lui Red Bull și a lui Max Verstappen. S-a ajuns astfel la o situație în care, înainte de ultima cursă din sezon, primii doi piloți sunt la egalitate de puncte.
Team Principalul de la Red Bull, Christian Horner, este de părere că presiunea mare înainte de Grand Prix-ul de la Abu Dhabi este pe rivali, în contextul în care, înainte de sezon, ei erau mari favoriți. Red Bull și Max și-au depășit cu mult condiția, astfel că titlul mondial la piloți ar fi un bonus la care nimeni nu s-ar fi așteptat.
"Este pentru prima oară când Mercedes este în această poziție. Au fost provocați și vedeți cât de inconfortabil le este să gestioneze situația. Mercedes e un monstru: au mai mulți oameni pe marketing decât avem noi mecanici. A fost o luptă de genul "David vs Goliath" în acest an", a spus Christian Horner pentru BBC, pentru ca apoi să explice ce ar însemna victoria finală a lu Verstappen: "Ca fan al sporturilor cu motor, trebuie să îți ridici pălăria în fața a ceea ce a reușit Red Bull în Formula 1. Cred că, dacă Max va câștiga, va fi una dintre cele mai mari - dacă nu cel mai mare - eventiment sportiv al anului. Pentru că nimeni nu îi dădea vreo șansă la începutul sezonului".
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
CITEȘTE ȘI:
MAX VERSTAPPEN A RĂBUFNIT ÎNAINTEA MARELUI PREMIU DE LA ABU DHABI! OLANDEZUL, "SĂGEȚI" CĂTRE HAMILTON

Hamilton are o mașină superioară lui Verstappen

Horner a recunoscut că Mercedes a avut în ultima perioadă o mașină superioară, dar Verstappen a reușit să rămână în cărți și chiar să câștige unele curse, grație valorii sale. Olandezul de 24 de ani e incredibil de puternic din punct de vedere mental și îi va oferi o replică pe măsură lui Hamilton și duminică.
"Lewis și Mercedes au cea mai bună mașină din vară, dar Max și-a depășit cu mult condiția, a făcut lucruri incredibile, reușind victorii la Austin și în Mexic. A fost o presiune uriașă pe el, dar cred că a demonstrat cât de puternic e din punct de vedere mental. Va aborda ultima cursă exact așa cum a făcut cu toate celelalte în acest sezon. Sper ca Max să câștige, ar fi și în interesul sportului, pentru că cineva care câștigă la nesfârșit nu mai e atractiv, oamenii vor să vadă surprize, să simtă că lucrurile se schimbă. E valabil pentru orice sport, nu doar pentru Formula 1", a mai spus Horner.
Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Verstappen şi Hamilton au acumulat câte 369,5 puncte, iar bătălia finală se va da duminică, la Abu Dhabi, într-o cursă pe care britanicul a câştigat-o de cinci ori în cariera sa (2011, 2014, 2016, 2018 şi 2019), dar al cărei ultim învingător a fost olandezul, în 2020.
Specialiștii anticipează că noua configurație a circuitului îi va fi favorabilă lui Hamilton, care pleacă având prima șansă la titlul mondial în Formula 1.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42