În cursa precedentă de la Grand Prix-ul Mexicului, pilotul celor de la Mercedes a preferat o strategie cu o singură oprire la boxe, care s-a dovedit câștigătoare. Hamilton l-a întrecut cu o secundă și 7 zecimi pe Sebastian Vettel, în timp ce Valtteri Bottas a completat podiumul. Mercedes și-a asigurat deja titlul de campioană în clasamentul constructorilor în urmă cu două etape, pe circuitul din Japonia.
Lewis Hamilton este pilotul cu cele mai multe victorii pe circuitul "The Americas". De șase ori a încheiat pe primul loc britanicul de 34 de ani, ultima oară în 2017. Kimi Raikkonen este câștigătorul en-titre pe circuitul din "The Americas".
Max Verstappen a încheiat pe poziția secundă la Grand Prix-ul Statelor Unite de anul trecut. Pilotul de 22 de ani a avut parte de un incident în startul etapei precedente din Mexic. La ieșirea din prima șicană a circuitului "Hermanos Rodriguez", Verstappen l-a acroșat pe Hamilton pe partea dreaptă a monopostului. Britanicul a pierdut o bucată din podeaua mașinii, însă a reușit să încheie cursa pe primul loc în cele din urmă. Apoi, un alt contact a avut loc între Verstappen și Bottas, în turul 4. La finalul cursei, pilotul celor de la Red Bull Racing s-a clasat pe locul șase.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
https://i.eurosport.com/2019/11/01/2707781.jpg
După cursa din Mexico City, Hamilton și Bottas au spus despre Verstappen că "este genul de pilot lângă care trebuie să stai aproape în timpul cursei și să nu-i lași spațiu". Piloții de la Mercedes l-au descris pe olandez drept "un magnet când vine vorba de contacte pe circuit."
La conferința de presă de ieri, premergătoare Grand Prix-ului din Statele Unite, pilotul olandez a avut o replică surprinzătoare pentru declarațiile celor de la Mercedes, legată de modul în care poate să-și influențeze adversarii:
Eu am numai de câștigat dacă adversarii vorbesc despre mine. Asta înseamnă că mă aflu în mintea lor. Este un lucru pozitiv din punctul meu de vedere. Eu încerc să mă concentrez doar pe condus. Bineînțeles, este foarte ușor să spui lucruri despre alți oameni la conferințe. Cred că asta arată puțină lipsă de respect, iar eu prefer să le dau replica pe circuit. Vreau să lupt din greu pentru că de-asta mă aflu aici. Suntem piloți, suntem în Formula 1. Luptăm pentru victorii! Pentru asta trăim.
Max Verstappen a câștigat două curse în acest sezon de Formula 1, în Austria și Germania. De cealaltă parte, Lewis Hamilton a bifat zece victorii de-a lungul anului și este foarte aproape de un nou titlu de campion.
https://i.eurosport.com/2019/11/01/2707779.jpg

Programul Grand Prix-ului din Statele Unite:

  • Antrenament 1 - astăzi (ora 18:00)
  • Antrenament 2 - astăzi (ora 22:00)
  • Antrenament 3 - mâine (ora 20:00)
  • Calificări - mâine (ora 23:00)
  • Cursa - duminică (ora 21:10)

Clasamentul piloților (TOP 5):

  • 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 363p
  • 2. Valtteri Bottas (Mercedes) 289p
  • 3. Charles Leclerc (Ferrari) 236p
  • 4. Sebastian Vettel (Ferrari) 230p
  • 5. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) 220p
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20