”Cred că a fost destul de greu pentru unii piloți având în vedere naționalitatea lor și simbolismul îngenunchiatului. Evident, noi facem asta doar pentru a susține Black Lives Matter. Nu este ceva politic sau altceva... Cu toții am înțeles că vom face doar lucrurile cu care ne simțim confortabil”, a declarat Ricciardo, care a îngenunchiat, pentru Yahoo Sport.
”Nimeni nu va fi judecat sau criticat dacă nu stau într-un anumit fel sau dacă nu îngenunchiază”, a precizat el.
Înainte de Marele Premiu al Austriei, mai mulți piloți au refuzat să îngenuncheze în semn de solidaritate cu mișcarea Black Lives Matter, în ciuda apelului făcut de Lewis Hamilton.
Marele Premiu al statului Singapore
Carlos Sainz Jr. a fost cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din MP al statului Singapore
ACUM 6 ORE
Charles Leclerc, Max Vestappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen au fost cei care nu au îngenunchiat înainte de cursa de la Spielberg. Hamilton a reacționat și el după decizia piloților.
Leclerc și-a motivat decizia după cursă: "Gesturile zilnice contează mai mult decât cele formale. Cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul din viața noastră de zi cu zi. Nu mă interesează gesturile formale care ar putea fi considerate controversate în unele țări. Nu mă voi pune în genunchi, dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin angajat decât alții în lupta împotriva rasismului”.

Clasamentul final de la Marele Premiu al Austriei

1. Bottas
2. Leclerc
3. Norris
4. Hamilton
5. Sainz
6. Perez
7. Gasly
8. Ocon
9. Giovinazzi
10. Vettel
Marele Premiu al statului Singapore
Lewis Hamilton, cel mai rapid în primele antrenamentele din Marele Premiu al statului Singapore
ACUM 9 ORE
Formula 1
Lewis Hamilton, încrezător pe finalul sezonului din Formula 1: "Sunt şase şanse de a câştiga"
28/09/2022 LA 16:57