Cursa de la Soci a început cu o neînțelegere în strategia piloților de la Ferrari. Leclerc trebuia să-l ajute cu aspirația monopostului său pe Sebastian Vettel pentru ca pilotul german să-l depășească pe Hamilton și să-l urmeze pe podium pe monegasc. Vettel l-a depășit pe pilotul de la Mercedes și a trecut și de colegul său Leclerc. Apoi, Vettel a refuzat să-i cedeze locul lui Charles deoarece ar fi fost prea periculos și Hamilton i-ar fi putut ajunge.

Vettel a abandonat și l-a ajutat pe Hamilton să câștige

Sebastian Vettel a abandonat în turul 28 din cauza unei probleme la motor, iar Hamilton a profitat de prezența safety car-ului, a intrat la boxe și a ieșit pe primul loc.
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 2 ORE
Iată clasamentul final al Grand Prix-ului din Rusia:
https://i.eurosport.com/2019/09/29/2686336.jpg
După 16 etape, Hamilton conduce în clasamentul general din Formula 1. Aflat pe locul doi, Bottas continuă să mențină distanța dintre el și pilotul de la Ferrari, Charles Leclerc. "Scuderia" a câștigat trei curse în acest an. Mai întâi monegascul Leclerc a terminat pe primul loc pe circuitele de la Spa și Monza, apoi Sebastian Vettel a câștigat Grand Prix-ul din Singapore. Mercedes continuă să domine ierarhia Formula 1, după ce obținut 11 succese în acest an. Lewis Hamilton este liderul actual, cu nouă curse câștigate.
Următoarea cursă va fi cea de la Grand Prix-ul Japoniei, din 11-13 octombrie.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43