Sainz a fost nevoit să abandoneze din cauza problemei generate de motorul monopostului său și a ratat șansa de a obține locul al doilea în Marele Premiu al Austriei. Ibericul nu a obținut astfel niciun punct, iar Max Verstappen și Charles Leclerc s-au distanțat în clasamentul piloților.
Pilotul Ferrari se află la 73 de puncte în spatele olandezului și la 36 de colegul său monegasc. Sainz a vorbit pentru cotidianul spaniol AS despre incidentul care s-a petrecut în turul al 58-lea pe circuitul de la Red Bull Ring și a spus că situația în care s-a aflat nu a fost una plăcută:
"Am văzut că arde puțin, nu m-am speriat, am calculat când să ies din mașină astfel încât monopostul să nu se ducă înapoi. Nu a fost ideal, trebuie analizat cu FIA ce putea să fie făcut mai bine, pentru că am avut nevoie de ajutor [din partea stewarzilor] dinainte să vină.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
Nu a fost o situație ideală sau simplă. Am văzut în oglinda retrovizoare că mașina a luat foc, dar când am încercat să ies, am văzut că mașina și-ar pierde controlul dacă aș ieși din ea. Am chemat stewarzii să mă ajute, să blocheze roțile, dar cred că procesul a fost puțin lent, iar la un moment dat era prea mult foc și a trebuit să mă mișc, indiferent [dacă mașina era blocată sau nu]. Trebuie să revizuim cum putea fi făcut mai rapid."
Citește și:

Sainz, despre lipsa de ritm de la Ferrari

Pilotul iberic a analizat situația echipei italiene din actualul sezon, care fie s-a confruntat cu probleme mecanice ale monopostului, fie a fost victima propriei strategii aleasă greșit. "Cu pneurile hard am mers foarte rapid, am avut șansa să încheiem pe primele două locuri pentru Ferrari și să reducem din diferența în campionat, al constructorilor și al piloților și să revenim în luptă din nou, de asta aveam nevoie.
Povestea sezonului de până acum, când îți găsești ritmul și începe să meargă bine, nu obții niciun punct și te aruncă înapoi", a explicat Sainz, măcinat de problemele echipei sale.
Sezonul de Formula 1 își va desfășura următorul episod în Franța, pe circuitul Paul Ricard, în weekend-ul 22-24 iulie.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54