Carlos Sainz Jr a semnat cu Scuderia în urmă cu o săptămână, la scurt timp după ce Sebastian Vettel a anunțat că se va despărți de constructorul italian la finalul sezonului 2020, provocând un "cutremur" în Formula 1.
"Semnarea unui contract în mijlocul unui pandemii este ceva foarte rar. Am trăit intens în ultimele 2 luni, dar am reușit să gestionez bine situația, împreună cu tatăl și vărul meu.", spunea Sainz în primul său interviu după ce a semnat cu Ferrari.
Leclerc, tânărul pilot care a luat prin surprindere "Marele Circ" în sezonul precedent, a explicat cum privește sosirea lui Sainz la Ferrari. Într-un interviu oferit pentru L'Equipe, monegascul a mărturisit că deja se gândește la problemele pe care i le va pune viitorul său coleg:
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
IERI LA 11:23
Este clar că nu voi deveni pilotul numărul 1 de la Ferrari, odată cu venirea lui Sainz. Carlos este un pilot extraordinar și sunt convins că va demonstra acest lucru și la noua sa echipă. Va fi o adevărată provocare pentru toată lumea. Cu siguranță, lucrurile se vor schimba în comparație cu perioada petrecută alături de Vettel, un pilot experimentat de la care am învățat foarte multe lucruri. Mă aștept ca Sainz să mă deranjeze pentru că este un pilot foarte rapid. | Charles Leclerc

De ce l-a ales Ferrari pe Sainz Jr

Sainz Jr. se află în momentul perfect: are 25 de ani și a dobândit deja suficientă experiență ca să lupte pentru primele locuri din clasament. În perioada Toro Rosso, spaniolul a fost în multe rânduri mai rapid decât Max Verstappen, care a avut oportunitatea de a ajunge ulterior la un nivel mai ridicat, evoluând pentru Red Bull Racing-Honda și trecându-și în palmares 8 victorii de etapă.
Scuderia a analizat mutarea și din punct de vedere financiar, în contextul în care criza generată de Covid-19 provoacă mari probleme în rândul constructorilor. Vettel avea un salariu uriaș, în timp ce Sainz va primi 6-7 milioane de euro, potrivit Marca.
În plus, Carols Sainz Jr își va accepta pentru început statutul de număr 2 al echipei, în condițiile în care Charles Leclerc e văzut drept marele pariu al lui Ferrari pentru următoarele sezoane. Se vor evita "războaie" precum cel din 2019, iar climatul de la echipă va fi unul propice performanței.
Un alt atu al lui Sainz Jr este faptul că vorbește perfect italiana, iar acomodarea va fi foarte ușoară. În plus, Carlos are pedigree de campion, moștenit de la tatăl său și e cunoscut pentru faptul că e capabil să le transmită inginerilor foarte exact ce are nevoie pentru a progresa.
Prin urmare, oficialii de la Ferrari sunt convinși că au tras lozul câștigător cu Sainz Jr, un pilot care prezintă puține puncte slabe.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10