Sezonul trecut, echipa Scuderia Ferrari a avut cel mai performant motor din competiţie. Se pare că motoarele folosite de Ferrari le confereau un avantaj de aproximativ jumătate de secundă în linie dreaptă.
Mai multe echipe din Formula 1 au solicitat Federaţiei Internaţionale de Automobilism să investigheze felul în care Ferrari obţine astfel de performanţe pe circuit, însă organizaţia a anunţat că a ajuns la un acord confidenţial cu Scuderia Ferrari pentru o serie de modificări aduse motoarelor.
Acest acord a stârnit suspiciunea echipelor din Formula 1 că Ferrari a încălcat regulamentul şi au cerut printr-o scrisoare deschisă ca acordul dintre FIA şi Ferrari să fie făcut public. În caz contrat, cele şapte echipe susţin că vor acţiona în instanţă.
Formula 1
Un nou caz "Nico Rosberg" la Mercedes? Anunțul făcut de nemți
20/09/2021 LA 11:06
Echipele care au semnat scrisoarea deschisă sunt McLaren Racing Limited, Mercedes-Benz Grand Prix Limited, Racing Point UK Limited, Red Bull Racing Limited, Renault Sport Racing Limited, Scuderia Alpha Tauri şi Williams Grand Prix Engineering Limited.
„Am fost surprinşi şi şocaţi de comunicatul FIA. După luni de investigaţii FIA ca urmare a solicitărilor altor echipe, ne opunem faptului că FIA a ajuns la un acord confidenţial cu Ferrari. Prin urmare, dorim detalii complete pe marginea acestui subiect”, au scris cele şapte echipe în scrisoarea deschisă.
„Ne rezervăm dreptul de a căuta o rezolvare pe cale legală în faţa instanţelor de judecată”, au mai spus cele şapte echipe F1.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29