Sezonul trecut, echipa Scuderia Ferrari a avut cel mai performant motor din competiţie. Se pare că motoarele folosite de Ferrari le confereau un avantaj de aproximativ jumătate de secundă în linie dreaptă.
Mai multe echipe din Formula 1 au solicitat Federaţiei Internaţionale de Automobilism să investigheze felul în care Ferrari obţine astfel de performanţe pe circuit, însă organizaţia a anunţat că a ajuns la un acord confidenţial cu Scuderia Ferrari pentru o serie de modificări aduse motoarelor.
Acest acord a stârnit suspiciunea echipelor din Formula 1 că Ferrari a încălcat regulamentul şi au cerut printr-o scrisoare deschisă ca acordul dintre FIA şi Ferrari să fie făcut public. În caz contrat, cele şapte echipe susţin că vor acţiona în instanţă.
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
16/05/2022 LA 16:24
Echipele care au semnat scrisoarea deschisă sunt McLaren Racing Limited, Mercedes-Benz Grand Prix Limited, Racing Point UK Limited, Red Bull Racing Limited, Renault Sport Racing Limited, Scuderia Alpha Tauri şi Williams Grand Prix Engineering Limited.
„Am fost surprinşi şi şocaţi de comunicatul FIA. După luni de investigaţii FIA ca urmare a solicitărilor altor echipe, ne opunem faptului că FIA a ajuns la un acord confidenţial cu Ferrari. Prin urmare, dorim detalii complete pe marginea acestui subiect”, au scris cele şapte echipe în scrisoarea deschisă.
„Ne rezervăm dreptul de a căuta o rezolvare pe cale legală în faţa instanţelor de judecată”, au mai spus cele şapte echipe F1.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25