Formula 1 ia în calcul un experiment inedit pentru sezonul 2020, unul deja afectat de pandemia de coronavirus. Sezonul va începe în Austria pe Red Bull Ring cu 2 curse la o distanță de o săptămână, pe 5 și 12 iulie.
La întâlnirea de vineri dintre Liberty Media, FIA și echipele din Formula 1, Liberty a propus ideea ca aceste 2 curse din Austria și cele de la Silverstone - dacă vor fi aprobate cursele - să folosească un sistem de sprint care să aibă loc sâmbăta și să determine grila de start pentru cursa de duminică.

Grilă de start inversă?

Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 15 ORE
Grila de start pentru plecarea în sprintul de sâmbătă ar ruma să fie ordinea inversă din clasamentul piloților, urmând ca toate detaliile să fie stabilite ulterior. Grila de start pentru celelalte curse va fi stabilită în modul obișnuit, în urma calificărilor, discuția fiind momentan doar pentru Marele Premiu al Austriei și cel al Marii Britanii.
Această discuție a pornit de la faptul că vor avea loc câte 2 curse la distanță de o săptămână și se poate stabili ușor dacă un astfel de format merită luat în considerare în viitor pentru fiecare Mare Premiu.
O astfel de implementare ar face ca piloții din mașinile cele mai rapide ar începe din spatele liniei de start în sprint și ar avea o miză importantă pentru a încerca să urce cât mai rapid în grilă. Intenția Liberty este ca una dintre cursele din Austria să folosească formatul clasic, cu calificări, și cealaltă cu grila de start inversă.
Ideea are parte de sprijinul FIA însă, pentru a putea fi implementată, este necesar ca toate echipele din Formula 1 să fie de acord. Momentan, nu a avut loc un vot în acest sens însă semnele sunt că există o singură echipă care s-a opus experimentului, însă toate au promis că vor analiza în amănunt această variantă înainte de votul final care va avea loc săptămâna viitoare.
Ross Brawn de la Liberty spunea în urmă cu un an că își dorește un astfel de format în competițiile fără trofeu, însă contextul actual al pandemiei oferă o posibilitate care nu exista până acum cu 2 curse pe aceeași pistă în decurs de o săptămână.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2826005.jpg
Lewis Hamilton și Sebastian Vettel au criticat în trecut această posibilitate.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43