Șefii Formulei 1 s-au întrunit joi (11 februarie) într-o ședință în care s-a propus introducerea unor curse de sprint înaintea marilor premii din calendar, în încercarea de a dinamiza spectacolul.
Mai exact, calificările vor înlocui sesiunea a 2-a de antrenamente și se vor desfășura vinerea, iar sâmbăta va avea loc o cursă mai scurtă, în care piloții vor parcurge o treime din numărul de tururi ale cursei propriu-zise. Ordinea în care piloții vor încheia aceste curse de sprint va fi și ordinea pe grila de start din cursa principală de duminica. De asemenea, la cursele de sprint se vor eferi și puncte în clasament primilor 8 clasați.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
19/10/2021 LA 13:08
Pentru ca noul concept să fie pus în aplicare este nevoie ca minim 8 din cele 10 echipe din "Marele Circ" să fie de acord, dar ultimele informații arată că sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple. Dacă i se va da undă verde, noul format va fi experimentat în 3 curse din acest sezon: la Marele Premiu al Canadei, al Italiei (Imola) și al Braziliei, urmând să fie aplicat la mai multe curse începând cu 2022 dacă se va bucura de succes.
Majoritatea echipelor sunt în principiu de acord cu inovația propusă de șefii Formulei 1, dar mai sunt totuși câteva detalii de pus la punct. Deocamdată nu se știe câte puncte vor primi piloții în urma curselor de sprint și nici dacă victoriile din acestea vor conta ca succese de drept în Formula 1 sau doar ca pole-position-uri pentru cursele principale.
https://i.eurosport.com/2020/11/20/2939947.jpg

Majoritatea fanilor sunt revoltați de schimbările propuse în Formula 1

Rețelele de socializare au fost invadate de reacții ale fanilor Formulei 1 după ședința de ieri, iar majoritatea sunt conservatori, fiind de părere că schimbarea nu ar fi deloc benefică.
"Nu, nu și încă o dată, nu. Calificările sunt ok așa cum sunt acum. Nu vrem curse de sprint.", a scris un fan al Formulei 1 pe Twitter.
"Chiar așa, Formula 1? Puncte pentru curse sprint? În primul rând detest ideea ca Formula 1 să devină ca Formula 2 ... în al doilea rând, ținând cont de ordinele echipei, îi oferiți lui Lewis Hamilton campionatul înainte de pauza din august.", a completat un altul.
Există totuși și fani care sunt de acord cu noul format propus, care sunt cel puțin curioși să vadă cum vor arăta lucrurile: "De ce sunt toți atât de împotrivă? Este doar ceva experimental și pe mine nu m-ar deranja să am sesiuni mai competitive."
Startul sezonului 2021 din Formula 1 va avea loc în week-end-ul 21-23 martie, când se va desfășura Marele Premiu al Australiei, pe circuitul de la Melbourne.
Formula 1
O nouă destinație exotică pentru Formula 1. A fost anunțat calendarul celor 23 de curse din 2022
16/10/2021 LA 07:39
Formula 1
Lewis Hamilton, prima reacție după ce s-a enervat pe propria echipă în Marele Premiu al Turciei
11/10/2021 LA 13:33