Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial în Formula 1 și actual pilot al echipei Aston Martin, a anunțat în cursul zilei de joi că a decis să se retragă din "Marele Circ" la finalul acestui sezon.
Pilotul german, care a debutat în Formula 1 la volanul monopostului BMW Sauber la Marele Premiu al Statelor Unite, a făcut anunțul prin intermediul noului său cont de Instagram:
"Am avut privilegiul de a lucra cu o mulțime de oameni grozavi în Formula 1 în ultimii 15 ani. Sunt prea mulți de menționat cărora trebuie să le mulțumesc. În ultimii doi ani am fost pilot Aston Martin și, chiar dacă rezultatele nu au fost la nivelul așteptărilor noastre, este foarte clar pentru mine că tot ce am construit aici pentru ca echipa să concureze la cel mai înalt nivel în anii următori.
Formula 1
Mark Webber, despre rivalitatea sa cu Vettel de la Red Bull. Ce a spus despre luptele la titlu
ACUM 8 ORE
M-am bucurat să lucrez alături de o mulțime de oameni. Toată lumea, de la Lawrence, Lance, Martin, Mike, manageri, ingineri, mecanici și restul echipei, care este ambițioasă, capabilă, dedicată și prietenoasă. Le doresc tot binele.
Sper ca munca depusă în ultimul an și pe care o vom depune până la finalul anului să ajute în dezvoltarea unei echipe care va câștiga în viitor, iar eu voi munci din greu până la finalul anului cu acest obiectiv în minte, de a da totul, ca de obicei, în ultimele 10 curse.
Decizia de a mă retrage a fost una dificilă, am petrecut mult timp gândindu-mă la asta. La finalul anului vreau să reflectez asupra viitorului meu. Este foarte clar pentru mine, ca tată, că vreau să petrec mai mult timp alături de familia mea. Dar astăzi nu este despre a spune la revedere.
Este mai mult pentru a spune mulțumesc - tuturor – dar nu în ultimul rând fanilor. Fără pasiunea lor, Formula 1 nu ar exista", a spus Sebastian Vettel, înaintea Marelui Premiu al Ungariei de la finalul acestei săptămâni.

Sebastian Vettel, patru titluri mondiale în Formula 1

Sebastian Vettel și-a făcut debutul în 2007 în Formula 1, în Marele Premiu al Statelor Unite, în echipa BMW Sauber. Pilotul german, acum în vârstă de 35 de ani, are în palmares patru titluri mondiale, toate cucerite la Red Bull, 53 de victorii și 122 de podiumuri.
https://i.eurosport.com/2020/09/24/2892881.jpg
În continuare, Sebastian Vettel este cel mai tânăr campion mondial din istoria Formula 1, el cucerind titlul din 2010 la vârsta de 23 de ani și 133 de zile.
Prima victorie a lui Sebastian Vettel a venit în Marele Premiu al Italiei din 2008, fiind la vremea respectivă și cel mai tânăr câștigător de Grand Prix, la 21 de ani și 73 de zile. Această victorie a venit pe vremea când era pilotul celor de la Torro Rosso, aceasta fiind și prima victorie din istoria echipei în Formula 1. De asemenea, el este în continuare și cel mai tânăr pilot care a obținut vreodată pole-position-ul, la 21 de ani și 72 de zile.
În cariera sa, Sebastian Vettel a pilotat pentru echipele BMW Sauber, Torro Rosso, Red Bull, Ferrari și Aston Martin.
https://i.eurosport.com/2019/08/04/2650354.jpg
Ultima victorie a lui Sebastian Vettel a venit în anul 2019, în Marele Premiu din Singapore, pe vremea când încă pilota monopostul celor de la Ferrari.
Sebastian Vettel va mai lua startul în 10 curse de Formula 1, înainte de a își încheia cariera. Ultima cursă, cea de la Abu Dhabi, va fi și cursa cu numărul 300 pentru pilotul german.
La finalul acestei săptămâni, Sebastian Vettel va participa în Marele Premiu al Ungariei.
Formula 1
Sainz știe cum Ferrari încă poate câștiga lupta cu Red Bull. Declarația pilotului spaniol
IERI LA 13:46
Formula 1
Oscar Piastri neagă semnarea unui contract cu Alpine pentru 2023! Ce a anunțat pilotul australian
02/08/2022 LA 17:39