Articol scris de Andrei Nicolae
Sezonul din 2021 a fost primul în care Aston Martin a concurat, după o pauză de 61 de ani, iar echipa din Marea Brtianie a terminat pe locul șapte în clasamentul constructorilor.
Cvatruplul campion al "Marelui Circ", Sebastian Vettel, a obținut sezonul trecut cea mai bună performanță a echipei sale la Grand Prix-ul din Azerbaidjan, unde a terminat pe locul 2. Neamțul a declarat la sfârșitul sezonului că spera la mai mult, iar acum dorințele sale se pot concretiza după dezvăluirea modelului AMR22.
Formula 1
Sebastian Vettel, sfătuit să se retragă din Formula 1! "A fost ghinionist îndeajuns"
13/04/2022 LA 12:36
Vettel a vorbit despre noul monopost și despre șansele celor de la Aston Martin de a evolua în noul sezon al competiției:
"Este foarte entuziasmant. Anul acesta, sunt multe noutăți și multe lucruri pe care dorim să le aflăm și pe care să le aștepăm. A fost un proiect incredibil, multă muncă depusă și am văzut totul de la început, iar acum se concluzionează totul și este construit chiar în fața ta. Abia aștept să intru și să văd cum se simte", a spus Vettel.
Citește și:
"Să prezic unde ne vom clasa, este imposibil în acest moment. Dar sigur, suntem în creștere, deci vrem să fim mai buni decât anul trecut. Anul trecut am avut problemele noastre, însă cred că din multe motive ar trebui să fim mai buni anul acesta. Dar în același timp, sunt multe aspecte noi, noi cauciucuri, mașini complet noi, noi provocări.
Sper ca terenul [de luptă] să fie mai strâns, asta ne-ar da o șansă să concurăm mai mult în fruntea clasamentului decât anul trecut. Dar realistic vorbind, răspunsul în acest moment este incert și trebuie să avem răbdare", a completat sportivul.

Aston Martin a adus noi oameni pentru sezonul 2022

Aston Martin a făcut câteva schimbări în echipa tehnică în iarnă. Britanicii l-au adus pe șeful departamentului de aerodinamică de la Red Bull, Dan Fallows, care va ocupa funcția de Director Tehnic din aprilie.
Pe lângă această mutare, Aston Martin l-a adus pe fostul șef de motorsport al celor de la BMW, Mike Krack, în funcția de director de echipă.
Aston Martin continuă în 2022 planul echipei de a deveni în următorii cinci ani o candidată la titlul mondial de Formula 1.
Noul sezon din Formula 1 va debuta în weekendul 18-20 martie, în Bahrain.
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26
GP Arabia Saudită
Sebastian Vettel va lipsi și de la a doua etapă a noului sezon de Formula 1! Cine îl va înlocui
24/03/2022 LA 13:18