Evident, atunci când rezultatele lipsesc, atmosfera din cadrul unei echipe Formula 1 nu poate fi una bună. Rezultatele lui Sebastian Vettel de la începutul sezonului au fost foarte slabe, în comparație cu standardele sale obișnuite, iar acest lucru ridică mari semne de întrebare despre ceea ce se întâmplă la echipa italiană. Vettel a obținut numai 10 puncte în primele 5 curse din acest an, fiind pe locul 13 în clasamentul generel, mult sub ceea ce își propune de obiecei Scuderia Ferrari.
https://i.eurosport.com/2020/08/14/2864204.jpg
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36

Vettel neagă situația tensionată de la Ferrari

La finalul etapei de săptămâna trecută, când germanul a terminat abia pe locul 12, acesta a pus acest eșec pe seama unei strategii greșite aleasă de șefii săi. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, pilotul cu 4 titluri mondiale în palmares a fost întrebat despre starea lucrurilor din cadrul echipei, dar a spus că totul este în regulă.
"Facem tot posibilul să ne asigurăm că totul merge bine. Nu este niciodată plăcut când lucrurile nu merg așa cum vrei tu. Dar dacă judecați după emoțiile exprimate la finalul unei curse, nu veți înțelege foarte bine situația. Nu am avut o cursă bună. Am încercat să ne revenim după un început prost și am fi putut opta pentru o strategie mai bună, dar nu am reușit. Am discutat și este de domeniul trecutului deja. Mergem înainte, iar starea de spirit este aceeași ca și înainte de săptămâna trecută.", a spus Vettel.
Pilotul german va pleca de la Ferrari la finalul acestui sezon și e greu de crezut că se mai poate concentra asupra a ceea ce se întămplă acolo. Vettel a fost întrebat dacă acesta va fi cel mai slab sezon din glorioasa sa carieră, dar a evitat să confirme acest lucru: "Nu-mi place să compar sezoanele. Dar ultimele curse nu au fost cele mai bune, asta este sigur. Dar am încredere în oamenii cu care lucrez. Îmi place să lupt pentru victorie. În acest sezon va fi dificil să câștigăm, dar Charles (Leclerc) a dovedit că mai putem avea curse bune."
La finalul acestei săptămâni are loc cea de-a 6-a etapă a sezonului de Formula 1. Marele premiu al Spaniei se desfășoară pe circuitul de la Barcelona. În antrenamentele de astăzi, piloții Mercedes, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton, au fost cei mai rapizi, fiind urmați de olandezul Max Verstappen, câștigătorul de săptămâna trecută de la Silverstone. Piloții Ferrari, Charles Leclerc și Sebastian Vettel au avut al 4-lea, respectiv al 5-lea timp.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36