Sebastian Vettel și Max Verstappen vor ca Marele Premiu al Rusiei să fie scos din calendarul Formulei 1, după ce Rusia a invadat joi Ucraina. Pilotul german a declarat la Barcelona, acolo unde zilele acestea se desfășoară testele pentru sezonul 2022, că nu va participa la Sochi pe 25 septembrie, atunci când este programată cursa din Rusia.
"În opinia mea, nu ar trebui să merg. Nu voi merge. E greșit să concurăm acolo. Îmi pare rău pentru oamenii de acolo, oameni nevinovați, care își pierd viața din motive stupide", a declarat Vettel.
Campionul mondial din 2022, Max Verstappen, a declarat la rândul său că Formula 1 nu ar trebui să meargă în Rusia, ținând cont de situația în care se află: "Când o țară este în război, nu ar fi corect să concurăm acolo".
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
IERI LA 11:23
Formula 1 a emis un comunicat în care a anunțat că urmărește cu atenție situația, iar în presa din străinătate a apărut deja varianta ca Marele Premiu al Rusiei să fie înlocuit în luna septembrie cu Marele Premiu al Turciei.
Citește și:

Finala Champions League urmează să fie mutată de la St. Petersburg

Finala Ligii Campionilor la fotbal din acest an este programată pe 28 mai, la Sankt Petersburg, însă UEFA va discuta posibilitatea ca acest eveniment să fie mutat. Deja sunt vehiculate mai multe alternative, inclusiv Wembley.
"În urma evoluţiei situaţiei dintre Rusia şi Ucraina, în ultimele 24 de ore, preşedintele UEFA a decis să convoace o reuniune extraordinară a Comitetului Executiv pentru vineri, 25 februarie, pentru a evalua situaţia şi a adopta toate deciziile necesare", a anunţat forul fotbalistic continental într-un comunicat.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10