Articol scris de Viviana Moraru
Cvadruplul campion mondial a fost nevoit să se retragă din weekend-ul de debut al sezonului, cu o zi înainte ca antrenamentele pentru Marele Premiu al Bahrainului să înceapă. Vettel va fi înlocuit de compatriotul său, Nico Hulkenberg. Acesta revine în Formula 1, după un sezon în care nu a concurat în Marele Circ.
Hulkenberg nu a fost unul dintre piloții principali ai unei echipe după despărțirea de Renault, la finele lui 2019. Germanul a fost pilot de rezervă în 2020 pentru Racing Point, bifând 3 curse, în momentele în care fie Lance Stroll, fie Sergio Perez, piloții de atunci ai echipei, au fost testați pozitiv.
Formula 1
Sebastian Vettel, sfătuit să se retragă din Formula 1! "A fost ghinionist îndeajuns"
13/04/2022 LA 12:36
Aston Martin a confirmat în dimineața zilei de joi faptul că Vettel nu va lua startul duminică și, totodată, a confirmat faptul că Hulkenberg îl va înlocui, încă din prima sesiune de antrenamente de vineri:
"Sebastian Vettel a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și nu va participa la Marele Premiu al Bahrainului. Cel care îl va înlocui în AMR22 va fi pilotul de rezervă al echipei Aston Martin, Nico Hulkenberg, care va fi în monopost încă din FP1", a fost mesajul echipei.
Citește și:

Daniel Ricciardo a fost aproape să lipsească din prima cursă a sezonului

Vestea că Vettel nu va concura în Bahrain vine la doar o săptămână distanță după ce Daniel Ricciardo, pilotul celor de la McLaren, a lipsit toată sesiunea de teste din Bahrain, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Australianul s-a refăcut, însă, și va reveni în monopostul său la timp pentru a debuta în noul sezon de Formula 1.
Este de remarcat faptul că va fi primul weekend de cursă de la Marele Premiu al Europei din 2007, când Vettel va lipsi din rândul piloților participanți la o cursă de Formula 1. În tot acest timp, germanul nu a luat parte la un singur start, la Marele Premiu al Bahrainului din 2016, când motorul Ferrari a cedat în turul de încălzire.
Noul sezon din Formula 1 va debuta în weekend, în Bahrain. Sezonul trecut, cursa a fost câștigată de Lewis Hamilton, după ce Max Vertappen a plecat din pole-position.
Formula 1
Hamilton, șanse mici să se impună în acest sezon de Formula 1! Cine sunt favoriții bookmaker-ilor
12/04/2022 LA 10:31
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26